​Учора противник 10 разів обстріляв позиції наших захисників

Минулої доби окупаційні війська обстрілювали наші позиції із забороненого озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень двоє військовослужбовців Об’єднаних сил



Щоденне зведення Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Ситуація на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, суттєвих змін не зазнала. Противник 10 разів порушив режим припинення вогню, обстрілював позиції Об’єднаних сил із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку з 15-ї години до кінця доби обліковано 5 обстрілів.

Біля Зайцевого двічі лунали ворожі ручні протитанкові і підствольні гранатомети та стрілецька зброя.

Надвечір поблизу Кримського та пізно увечері двічі неподалік Травневого окупанти застосовували гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Так само 5 порушень режиму тиші було на Донецькому напрямку.

Тут ворог почав проявляти активність також у другій половині дня.

Так, на обладнаних неподалік Павлополя позиціях Об’єднаних сил вдень розірвалися 2 міни калібру 82 мм, випущених з боку Соснівського. З напрямку цього ж окупованого населеного пункту противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Удень на тривалий обстріл з кулеметів та стрілецької зброї довелося відповідати нашим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання в районі Новомихайлівки.

З настанням темряви російсько-окупаційні війська обстрілювали наші опорні пункти біля Лебединського — зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, а на підступах до Авдіївки — зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Захисники Мар’їнки були змушені вгамовувати окупантів, які упродовж години вели вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень двоє військовослужбовців Об’єднаних сил.

Від початку поточної доби до 12.30 російсько-окупаційні війська двічі обстріляли позиції наших військ в районі Павлополя, що на Донецькому напрямку.

З 10.50 упродовж півгодини противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Майже одразу після цього окупанти почали застосовувати ручні протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру.

Втрат з нашого боку немає.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію російським окупаційним командуванням заходів бойової підготовки з артилерійськими та мінометними підрозділами з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф з метою підвищення їх готовності до негайного застосування.

Так, сьогодні розпочались збори з корегувальниками артилерійського вогню артилерійських та мінометних підрозділів російсько-окупаційних військ.

З командирами вогневих взводів артилерійських підрозділів заплановано проведення тактико-спеціальних занять з корегування вогню артилерії. Зросла інтенсивність тренувань з уточненням першочергових цілей для ураження чергових артилерійських підрозділів, розташованих поблизу ділянок розведення сторін.

Водночас на передові позиції російсько-окупаційних військ відмічено переміщення розвідувальних підрозділів, оснащених безпілотними літальними апаратами і укомплектованих військовослужбовцями, більшість з яких упродовж поточного року пройшли підготовку в навчальних центрах на території росії та мають досвід викриття об’єктів для ураження і корегування артилерійського вогню.

Крім того, російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати інформаційні заходи з дискредитації Об’єднаних сил та з метою зриву мирних ініціатив України.

Зокрема, 11 грудня низка російських та підконтрольних окупантам ЗМІ поширили відео про виявлення «схрону з боєприпасами», нібито закладеного українськими розвідниками на підконтрольній окупаційній адміністрації території поблизу одного з районів розведення сил (н. п. Станиця Луганська). При цьому провокаційно стверджувалось, що понад 280 мін та 32 тисячі патронів різного калібру мали бути використані нібито для проведення терористичних актів проти мирного населення.

Очевидно, що приховане розміщення такої кількості боєприпасів є практично неможливим завданням для будь-якої спецслужби в існуючих умовах жорсткого контррозвідувального режиму на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, який забезпечується безпосередньо офіцерами фсб рф.

За наявною в Головному управлінні розвідки інформацією, зазначені боєприпаси приховувались командуванням окремих підрозділів 2 ак окупаційних військ з метою подальшої наживи на їх незаконному продажі. А так зване «МГБ ЛНР» вирішило використати зазначений факт для проведення чергової антиукраїнської інформаційної акції.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.