​Учора ворог 8 разів обстріляв позиції наших оборонців

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська майже удвічі збільшили кількість обстрілів позицій підрозділів ОС. Унаслідок цих обстрілів один наш захисник загинув



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська майже удвічі збільшили кількість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм і 120-ті міномети, а також прицільно обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, знову маємо втрати у лавах наших захисників.

На Луганському напрямку противник 7 разів відкривав вогонь поблизу населеного пункту Оріхове, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети, станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Загалом по позиціях підрозділів Об’єднаних сил на цій ділянці фронту ворог з 11-ї ранку до кінця доби випустив 9 артилерійських снарядів і 33 міни згаданих калібрів.

По опорних пунктах наших військ неподалік Новотошківського у період з 16.00 до 16.40 окупанти випустили 5 мін 120-го калібру з боку населеного пункту Березівське, а згодом 3 міни того ж калібру — з боку Голубівського.

Крім того, до опівдня противник майже годину з кулемету великого калібру та стрілецької зброї обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Новоолександрівки.

На Донецькому напрямку після 6-ї години вечора упродовж півгодини зі станкового протитанкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь на підступах до населеного пункту Піски.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув військовослужбовець Об’єднаних сил, 1972 року народження.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Щодо обстановки на лінії зіткнення від початку поточної доби.

До 12.30 російсько-окупаційні війська 4 рази відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Вночі зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Травневого.

А під ранок з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського.

Зауважу, що обидва ці обстріли тривали по 15 хвилин. В останньому випадку наші воїни відповіли противнику зі штатного піхотного озброєння.

Також адекватно відповідати ворогу після 10-ї ранку довелося військовослужбовцям Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Оріхового, коли окупанти застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети.

Ще один ворожий обстріл наших позицій у цьому районі, вже зі 120-мм мінометів, розпочався з о пів на 12-ту.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про подальшу активізацію командуванням російсько-окупаційних військ ведення розвідки підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, з початку поточного року зросла інтенсивність використання противником БпЛА малого радіусу дії. При цьому, окупанти ввели практику запускати свої БпЛА у період часу та у районах, заявлених для спостереження з використанням безпілотників СММ ОБСЄ.

У такий спосіб російсько-окупаційне командування використовує режим заборони вогню для ведення повітряної розвідки в інтересах продовження обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, у т.ч. із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.