​Учора збройні формування рф 13 разів обстрілювали позиції Об’єднаних сил

На жаль, у результаті обстрілів поранення отримав 1 український військовий. Його було оперативно доставлено до медичного закладу



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Минулої доби противник збільшив кількість порушень режиму припинення вогню. Збройні формування російської федерації тринадцять разів обстрілювали позиції Об’єднаних сил, в більшості випадках, російські окупаційні війська використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм та 82 мм. Загалом, протягом минулої доби, ворог випустив 35 мін 120 та 55 мін 82 калібрів. Також противник вів вогонь по позиціям Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння.

На Донецькому напрямку було зафіксовано сім випадків порушень режиму припинення вогню.

З міномету калібру 120мм російські окупаційні війська з напрямку окупованої Старомихайлівки обстріляли позиції українських військових поблизу Красногорівки, а з міномету 82 калібру окупаційні війська двічі відкриваливогонь по нашим захисникам в районі Лебединського.

Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь по нашим позиціям неподалік Павлополя.

Крім того, російські окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях українських захисників в районі населених пунктів Мар’їнка, Піски та Новотроїцьке, при цьому використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку, було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, у всіх випадках ворог застосовував заборонене важке озброєння.

Двічі, поблизу Оріхового, збройні формування Російської Федерації вели обстріл позицій українських захисників з мінометів калібру 120мм та 82мм, а також станкового протитанкового гранатомету.

Також з 120 мм міномету та гранатометів різних систем, російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Луганське.

Крім того, з 82мм мінометів та піхотного озброєння противник вів вогонь по позиціях українських захисників в районі населених пунктів Травневе, Новолуганське та Новотошківське.

Військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

На жаль, у результаті обстрілів противника поранення отримав 1 український військовий. Його було оперативно доставлено до військово-медичного закладу та надано необхідну допомогу.

Від початку поточної доби станом на 12.00, ворог тричі порушив режим припинення вогню на Донецькому напрямку.

Грубо порушуючи Мінські домовленості, збройні формування Російської Федерації випустили 9 мін 120 калібру по позиціям Об’єднаних сил неподалік Новомихайлівки, а зі станкового протитанкового гранатомету здійснили 3 постріли поукраїнським захисникам поблизу Мар’їнки.

Також, вранці, протягом 40 хвилин, зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, окупаційні війська обстріляли наші позиції неподалік Красногорівки.

За наявною інформацією, бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілів противника немає.

За інформацією прес-центру операції Об’єднаних сил, сьогоднівночі була здійснена невдала спроба прориву через лінію зіткнення диверсійно-розвідувальної групи збройних формувань російської федерації.

Противник під прикриттям вогню зі стрілецької зброї намагався вийти на позиції українських захисників поблизу населеного пункту Новотошківське.

Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно виявили ворога та черговими вогневими засобами відбили атаку. У результаті бойового зіткнення ДРГ противника, зазнавши втрат, відступила. При цьому, ворог залишив на полі бою тіло загиблого російського найманця.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.