​Минулої доби російсько-окупаційних війська 13 разів обстріляли наших захисників

На жаль, учора на лінії бойового зіткнення, внаслідок прицільного ворожого вогню отримав поранення один наш герой. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула на лінії бойового зіткнення, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. При цьому 11 з них противник здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Зазначимо, що захисники України, застосовуючи чергові вогневі засоби, вели адекватні оборонні дії на прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ та гідно придушували ворожу збройну активність.

Наголошуємо, що Українські воїни ведуть адекватний прицільний вогонь у відповідь у разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення та ніколи не застосовують зброю першими.

2. Противник двічі застосовував вчора зранку по позиціям підрозділів Об’єднаних сил калібри озброєння, що заборонені до застосування Мінськими угодами.

З близько 06.55 з напрямку від н.п. Пікузи окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм по оборонцям Гнутового.

З 07.50 наші захисники Хутора Вільний зафіксували розриви двох ворожих мін 82-го калібру. Ворог вів вогонь з напрямку від окупованого ним Золотого-5.

На ворожі мінометні обстріли наші воїни ефективно застосовували гранатомети, з метою припинення ворожої збройної активності.

Окрім мінометів, збройні формування рф вчора вели активні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Окупанти розпочинали бойові дії поблизу Авдіївки, Кримського, Богданівки та Водяного, а також по три рази в районах н.п. Кам’янка та Старогнатівка.

Наші мужні захисники — підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії проти російсько-окупаційних військ в своїх районах відповідальності, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби: гранатомети та стрілецьке озброєння.

На жаль, як повідомлялося, вчора на лінії бойового зіткнення, внаслідок прицільного ворожого вогню отримав поранення один наш герой. Воїна евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Натомість, за даними розвідки Об’єднаних сил, 5 квітня наші підрозділи, які вели адекватні оборонні дії, прицільним вогнем з незаборонених зразків озброєння у відповідь на ворожі обстріли, поранили шістьох російських окупантів зі складу однієї з частин 1 ак зс рф, знищили дві ворожі вантажівки російського виробництва «КАМаЗ» та «Урал» з цієї ж частини.

Крім того, як повідомляла прес-служба Штабу Об’єднаних сил, завдяки вмілим діям одного з наших підрозділів, який тримає оборону на Світлодарському напрямку, був збитий ворожий безпілотний літальний апарат «Застава». Даний безпілотник з 2012 року виробляється Уральським заводом цивільної авіації, що у росії.

Збитий безпілотник переданий відповідним фахівцям спеціальних підрозділів для вивчення даних з носіїв інформації.

3. Від початку поточної доби, за наявною станом на 12.00 інформацією, російсько-окупаційні війська один раз порушили режим тиші, знову свідомо ігноруючи Мінські угоди.

З близько 07.15 протягом майже години, з напрямку від села Набережне окупанти випустили по оборонцям Павлополя 8 мін калібру 82 мм, застосовували протитанковий ракетний комплекс та озброєння БМП.

Наші воїни дали ворогу гідну відсіч та придушували ворожу збройну активність з легкого піхотного озброєння.

За наявною інформацією, унаслідок цього прицільного ворожого обстрілу бойових втрат серед мужніх захисників України немає.

4. Наші воїни — підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.