​Учора російські окупанти 7 разів обстріляли позиції наших оборонців

Минулої доби внаслідок прицільних ворожих обстрілів Україна втратила одного мужнього захисника, двоє воїнів отримали поранення та ще п’ятеро - бойові травмування



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. На превеликий жаль, доба, що минула в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України, знову принесла втрати серед наших героїв-захисників. Як вже повідомлялося, внаслідок прицільних обстрілів російсько-окупаційних військ, у тому числі із застосуванням важкого озброєння в порушення Мінських угод, Україна втратила одного мужнього захисника, двоє воїнів отримали поранення та ще п’ятеро — бойові травмування.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а також його бойовим побратимам! Вічна пам’ять!

Пораненим та травмованим оборонцям бажаємо скорішого одужання.

Так, вчора, 21 травня, на лінії бойового зіткнення збройні формування рф здійснили 7 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил. Наші оборонці гідно придушували ворожу збройну активність, адекватно застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби: гранатомети та стрілецьке озброєння.

Російсько-окупаційні війська о 03.40 з напрямку від Сентянівки випустили три міни 120-го калібру по наших оборонцях Кримського.

Увечері, після 19.00, від Красного Лимана ворог застосував міномет калібру 82 мм, випустивши чотири міни по захисникам Трьохізбенки.

На інших ділянках нашої оборони, в районах н.п. Богданівка, Старогнатівка, Авдіївка, Павлопіль та Широкине окупанти розпочинали обстріли переважно з гранатометів різних систем, а також стрілецького озброєння.

Українські воїни жорстко та адекватно відповідали з легкого піхотного озброєння на обстріли збройних формувань рф.

За даними розвідки ООС, вчора наші мужні оборонці поранили щонайменше чотирьох російських окупантів.

Зазначимо, що захисники України ніколи не розпочинають застосовувати зброю першими. При цьому наші військовослужбовці ведуть вогонь у відповідь лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення.

2. Від початку поточної доби, 22 травня, російсько-окупаційні війська підвищили свою ганебну збройну активність. За наявною станом на 12.00 інформацією, збройні формування рф вже вісім разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення. Усі обстріли ворог вів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил.

З 05.20 ранку окупанти вели вогонь від Петрівського по захисникам Богданівки, застосовуючи великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. У цей же час від окупованого смт Пантелеймонівка ворог вів прицільний обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по наших оборонцях Верхньоторецького.

Пізніше, після 10.13 окупанти випустили по захисникам Верхньоторецького 7 мін 120-го калібру.

Також наші оборонці зафіксували розриви ворожих мін калібру 82 мм в районі Богданівки.

Двічі сьогодні російсько-окупаційні війська застосовували безпілотники для скидання пострілів ВОГ-17. Це сталося після 08.15 в районі Богданівки, та після 10.15 поблизу Старогнатівки.

Також окупанти застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Загалом сьогодні збройні формування рф тричі вели вогонь по захисниках Богданівки, по два рази — поблизу Верхньоторецького та Старогнатівки та один раз — в районі Водяного.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, придушуючи збройну активність окупантів зі стрілецького озброєння.

Як вже повідомив прес-центр Штабу ООС, з безпілотного літального апарату противник скинув постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Старогнатівка. Внаслідок вибуху один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доставлено до лікувального закладу, де йому було надано належну медичну допомогу.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації посилюють контроль адміністративно-поліцейського режиму в районах розташування передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф. Крім того, з 19 травня ц.р. співробітниками т.зв. «внутрішньої безпеки та МВС ДНР» розпочато перевірку інженерно-фортифікаційного обладнання передових позицій.

Зазначене пов’язано з підозрою у причетності командирів окремих підрозділів противника до незаконного переміщення товарів з «сірої зони» через спеціально обладнані проходи у мінно-вибухових загородженнях.

4. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.