​Минулої доби збройні формування рф здійснили 12 обстрілів українських позицій

На жаль, минулої доби, внаслідок вибуху гранати ВОГ-17, скинутої з БПЛА, один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доставлено шпиталю



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Минулої доби збройні формування російської федерації здійснили 12 обстрілів українських позицій. Противник продовжував застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також безпілотні літальні апарати, гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано на Донецькому напрямку.

Зокрема, тричі з мінометів калібру 82 мм та легкого піхотного озброєння, російські окупаційні війська обстріляли позиції українських військових неподалік Богданівки, а поблизу Верхньоторецького ворог вів обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Крім того, противник скинув постріли ВОГ-17 з безпілотних літальних апаратів над позиціями Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Старогнатівка та Богданівка.

Також з наявного піхотного озброєння збройні формування російської федерації вели обстріл позицій наших захисників в районі населених пунктів Старогнатівка, Водяне, Чермалик та Піски.

На Луганському напрямку двічі зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру, російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Луганського та Новолуганського.

На жаль, минулої доби, внаслідок вибуху гранати ВОГ-17, скинутої з БПЛА, один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доставлено до лікувального закладу, де йому було надано належну медичну допомогу.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів.

За попередніми даними розвідки, 22 травня, українські військовослужбовці знищили двох російський найманців та одного поранили.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, противник двічі порушив режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, з 7.20 по 7.40, російські окупаційні війська випустили 20 мін 82-го та 120-го калібрів по позиціях українських захисників неподалік Майорська.

Крім того, на Донецькому напрямку, з 7.45 по 8.00, противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів по позиціях Об’єднаних сил в районі Кам’янки.

Наші мужні воїни надали гідну відсіч на провокації російських окупантів.

За наявною інформацією, втрат серед українських захисників, в результаті підступних обстрілів противника, немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.