​Приватизація прибутків, націоналізація збитків ДТЕК Ахметова

Сьогодні Кабмін зобов’язав нашу з вами, тобто державну, компанію НАК «Нафтогаз України» продавати газ на «ДТЕК Східенерго» по ціні 2895 грн за тис. м. куб. Тобто, тепер компанія, яка належить Р.Л. Ахметову, буде купувати газ у держкомпанії приблизно на 40% дешевше, аніж зараз ціна газу для населення.


Раніше ДТЕК купив вугільні шахти у Ростовській обл. рф, інвестував у ті шахти значні кошти. Тобто, прийняв рішення працювати у рф, взяв на себе усі можливості та ризики, пов`язані із роботою у рф. Останні три роки ДТЕК поставляв вугілля із Ростовської області на Луганську ТЕС, перекладав це у тарифи споживачів по формулі Роттердам, а прибутки клав собі у кишеню (ну, може, ділилися із корумпованими партерами по Роттердаму, але ми типу цього не знаємо). Але як тільки росія вирішила перекрити поставки вугілля і довелося використовувати газ, то ДТЕК відразу прийшов до держави. Щоб усі тимчасові збитки перекласти на державний «Нафтогаз України». Приватизація прибутків, націоналізація збитків.

Разом із тим, сьогодні 8 інших ТЕС, які належать групі ДТЕК, продають свою електроенергію дорожче, аніж електроенергія коштує у Словаччині чи Білорусі. Компанія ДТЕК зараз продає своє вугілля по ціні майже 100 дол/т, хоча вугілля у Роттердамі коштує 50 дол/т. Більше ніхто у світі не може продавати вугілля по 100 дол, тільки ДТЕК на «немонопольному» ринку України.

Чи хотіло б населення отримувати газ на 40% дешевше? Впевнений, так.

Чи хотіло би збиткове комунальне теплокомуненерго Сміли чи Кривого Рогу отримувати газ на 40% дешевше? Жодних сумнівів. Але коли у Смілі люди мерзли та отримували «космічні» платіжки, то ніяких спецпостанов уряду не було.

Але таке право пільгової ціни, за допомогою спеціального рішення Кабміну, отримав тільки ДТЕК, що належить пану Ахметову.

По-моєму, це безпрецедентне рішення - вперше за всю історію Нафтогаз зобов’язали продавати газ по спец ціні приватній компанії (яка не виробляє тепло).

Пане Насалик, може, вже досить, щоб вся країна то Роттердамом+, то пільгами на газ, то податковими пільгами субсидувала приватну компанію, яка позиціонує себе, як успішний бізнес?

Andriy Gerus, facebook.com

Фото politinfo.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.