​Мін'юст США не підтримав позов Манафорта проти спецпрокурора Мюллера, позов тепер має бути відхилений

Міністерство юстиції США підтримало спеціального прокурора Роберта Мюллера у справі судового позову проти нього, який подав Пол Манафорт, колишній менеджер передвиборчої кампанії Дональда Трампа. Відтак, за позицією Мін'юсту, позов Манафорта має бути відхилений, повідомляє «Голос Америки».


Позов проти Мюллера був поданий 3 січня цього року. Пол Манафорт звинувачує спеціального прокурора у перевищенні службових обов’язків під час розслідування можливої співпраці людей команди Дональда Трампа з росіянами під час кампанії 2016 року.

У позовній заяві, поданій до Суду Округу Колумбія, йдеться, що заступник міністра юстиції Род Розенстайн, який призначив Мюллера, перевищив повноваження, коли «надав Мюллеру свободу дій розслідувати та вести кримінальне звинувачення у зв’язку з усім, з чим він стикається на своєму шляху».

«У цих претензіях бракує підстав, - йдеться у заяві Міністерства юстиції, яка надійшла до суду у п’ятницю. - Розслідування та обвинувачення спеціального прокурора є цілком законні».

Мін'юст США заявив, що ця справа має бути закрита.

Офіс прокурора Мюллера висунув офіційні обвинувачення проти Пола Манафорта і Ричарда Ґейтса серед іншого у відмиванні грошей, змові проти Сполучених Штатів та порушенні закону, який вимагає реєстарції іноземним агентом для здійснення лобістської діяльності в США за дорученням іноземної держави.

Дональд Трамп та його республіканські союзники у Конгресі минулої п’ятниці посилили кампанію проти правоохоронних агенцій через їхнє розслідування президентських зв’язків з росією. Вони оприлюднили меморандум, написаний одним із конгресменів-республіканців, де йдеться про зловживання у ФБР та Міністерстві юстиції. ФБР попередило, що цей документ не точний і вводить в оману.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.