​ФБР проводить розслідування за звинуваченнями в сексуальній агресії проти Бретта Кевено

У США продовжує розвиватися ситуація навколо призначення Бретта Кевено на пост члена Верховного суду. Нагадаємо, що у відношенні кандидата висунуті звинувачення в сексуальній агресії, у зв'язку з чим ФБР було доручено провести розслідування, передає «Голос Америки».


Минулого тижня в юридичному комітеті Сенату пройшли слухання, в ході яких доктор Крістін Блейз Форд розповіла про свої звинувачення, а Кевено рішуче їх відкинув.

Президент Трамп у понеділок заявив, що ФБР має «вжити необхідних заходів, щоб отримати відповідь».

«Я хочу, щоб вони провели всеосяжне розслідування, що б це не означало, на думку сенаторів, республіканців і республіканської більшості», - сказав він, розмовляючи з журналістами в Рожевому саду Білого дому.

Трамп додав, що його «абсолютно не збентежить», якщо ФБР допитає всіх трьох жінок, які висунули звинувачення щодо Кевено, і що відомству слід «поговорити з усіма, з ким вони вважають за потрібне, у межах розумного».

Прокурор у справах про сексуальні домагання Рейчел Мітчелл, яка ставил питання Кевено і Форд у ході слухань, опублікувала заяву, в якій висловила думку, що «адекватний прокурор» навряд чи заведе справу на підставі доказів, представлених комітету, оскільки в подібних ситуаціях завжди важко довести правоту однієї зі сторін, а звинувачення Форд представляються особливо слабкими.

У неділю однокурсник Кевено з Єльського університету Чед Ладінгтон опублікував заяву, в якій стверджується, що суддя невірно охарактеризував свої відносини з алкоголем в студентські часи і що насправді він «пив багато і часто» і нерідко поводився агресивно в п'яному вигляді.

Трамп в понеділок сказав, що не вважає, ніби Кевено збрехав про свої звички щодо вживання алкоголю.

У п'ятницю президент Трамп на прохання Юридичного комітету розпорядився відновити перевірку біографії Кевено, що стало поступкою з боку адміністрації і республіканців, які наполягали на тому, що Кевено вже багато разів проходив ретельні перевірки.

Сенатор-демократ Дайан Файнстайн, високопоставлений член юридичного комітету, направила в Білий дім і ФБР лист з проханням надати копію письмового розпорядження президента про проведення розслідування щодо Кевено.

Бретт Кевено. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.