​Майкл Коен у свідченнях Палаті представників назвав Трампа расистом, шахраєм і дурисвітом

У Комітеті з нагляду Палати представників США в середу пройшли слухання, які обіцяють стати подією історичного масштабу: колишній особистий адвокат президента Трампа Майкл Коен перед телекамерами дає свідчення, які можуть відкрити подробиці про бізнес-імперію Трампа, а також про його дії під час і після передвиборної кампанії 2016 року, повідомляє російська служба «Голосу Америки».


На початку засідання один з провідних республіканців в комітеті закликав перенести сесію у зв'язку з тим, що Коен несвоєчасно надав письмові свідчення законодавцям. Однак в результаті засідання відкладено не було.

На початку свого виступу Коен пообіцяв передати законодавцям документи, що підтверджують його слова.

«Мені соромно за свою слабкість і за те, що я був відданий не тій людині. За те, що я робив для пана Трампа в спробі захистити його і просунути його інтереси, - заявив юрист. - Мені соромно, тому що я знаю, хто такий Трамп. Він расист. Він шахрай. Він дурисвіт».

Як стверджує Коен, Трамп знав про переговори його компанії з проекту будівництва хмарочоса в москві, які проводилися під час передвиборної кампанії, керував ними, а згодом збрехав про це.

Коен визнав, що сам брехав Конгресу в своїх попередніх свідченнях. Він заявив: «Я збрехав Конгресу в питанні про те, що містер Трамп припинив переговори по проекту (будівництва) Московської вежі в росії. Я заявив, що ми припинили переговори в січні 2016 року. Це було не так - наші переговори тривали протягом декількох місяців, пізніше під час кампанії».

За словами Коена, Трампу було відомо, що радник його передвиборного штабу Роджер Стоун зв'язувався з главою WikiLeaks Джуліаном Ассанжем з приводу публікації викрадених хакерами електронних листів Національного комітету Демократичної партії перед тим, як портал їх оприлюднив.

«Багато людей питали мене про те, чи знав містер Трамп заздалегідь про публікацію викрадених електронних листів Демократичного національного комітету. Відповідь - так. Містер Трамп заздалегідь знав від (політичного радника) Роджера Стоуна про викрадені WikiLeaks електронні листи», - заявив Коен.

Коен також стверджує, що Трамп не розраховував виграти президентські вибори, вважаючи свою кампанію «маркетингової можливістю».

У тексті виступу Коена, а потім - в його відповідях на питання законодавців, було розкрито низку подробиць про організовані їм виплати за мовчання двом жінкам, порнозірці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал, які стверджували, що мали інтимний зв'язок з Трампом. За словами Коена, Трамп, вже будучи президентом, особисто підписав 11 чеків зі свого особистого банківського рахунку. Юрист також заявляє, що готовий надати комітету копії цих чеків. Коен надав комітету копію одного чека на 35 000 доларів з підписом Дональда Трампа.

Хоча Коен заявляє, що йому безпосередньо не було відомо про існування змови між передвиборчим штабом Трампа і росією, він зазначає, що у нього є «підозри» з цього питання. Можлива змова кампанії Трампа з росією є ключовим питанням розслідування, яке протягом майже двох років веде команда слідчих під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера.

Можливим доказом подібної змови Коен називає бесіду між Трампом і його сином, Дональдом Трампом-молодшим, на якій він був присутній. За словами юриста, йшлося про зустріч в хмарочосі «Вежа Трампа», на якій були присутні Трамп-молодший, зять президента Джаред Кушнер, менеджер передвиборної кампанії Пол Манафорт і російський юрист (Наталія Весельницка), імовірно пов'язана з кремлем.

Ця зустріч викликала підвищену увагу, у тому числі - з боку спецпрокурора Роберта Мюллера. Трамп наполягає, що йому не було заздалегідь відомо про ці переговори, і намагається применшити значення того факту, що його наближені розраховували отримати компромат на демократа Хілларі Клінтон. У серпні президент заявив, що подібні дії «абсолютно законні і постійно трапляються в політиці».

За кілька годин до початку засідання Трамп опублікував пост в «Твіттері», спробувавши дистанціюватися від Коена: «Майкл Коен був одним з численних адвокатів, які представляли мої інтереси (на жаль). Він робив погані речі, не пов'язані з Трампом. Він бреше, щоб домогтися скорочення свого тюремного терміну».

Виступ Коена став найгучнішим випадком, коли в Конгресі дають показання проти чинного президента, з часів Уотергейтського скандалу в 1970-і роки.

В останній раз подібне відбувалося в США в 1973 році, коли колишній радник Білого дому Джон Дін дав скандальні свідчення, які вказують на причетність президента Річарда Ніксона та інших високопоставлених осіб до спроб перешкодити правосуддю по Уотергейтській справі. Рік потому Ніксон став першим в американській історії президентом, який подав у відставку.

Коен визнав, що раніше давав неправдиві свідчення Конгресу, і тепер йому належить непросте завдання переконати законодавців, що на цей раз він говорить правду.

Опинившись під загрозою тривалого тюремного ув'язнення, юрист пішов на угоду з прокуратурою.

У серпні він визнав свою провину за вісьмома кримінальними звинуваченнями, у тому числі в порушеннях закону про фінансування передвиборчих кампаній у зв'язку зі згаданими виплатами Деніелс і Макдугал. У грудні він визнав свою провину в наданні неправдивих свідчень Конгресу про переговори з будівництва «Вежі Трампа» в москві.

В обмін на це Коен домігся пом'якшення покарання до трьох років тюремного ув'язнення. Відбувати термін він почне в травні.

У рамках укладеної угоди Коен продовжує співпрацювати з федеральною прокуратурою в Нью-Йорку, яка веде розслідування про ділові інтереси Трампа і багатомільйонні пожертвування в його інавгураційний комітет, в якому Коен займався організацією збору коштів.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.