​Прихильники Клінтон закликають до перерахунку голосів

Заклики прихильників Гілларі Клінтон до перерахунку голосів в трьох ключових для підсумку виборів штатах цього тижня пролунали дедалі голосніше, коли стало відомо, що в цілому по країні кандидат від демократів набрала на 2 мільйони голосів більше, ніж кандидат від республіканців. Нагадаємо, що при цьому Дональд Трамп набрав значно більше голосів колегії виборників (електорального коледжу), які й визначають підсумок голосування. Також з'явилися повідомлення про порушення в ході голосування в деяких округах, передає «Голос Америки».


Минулого тижня голова передвиборчої кампанії Клінтон Джон Подеста провів розмови з кількома адвокатами, які спеціалізуються у питаннях виборів, та фахівцями в сфері комп'ютерних технологій. Вони наполегливо рекомендували йому вимагати перерахунку голосів у штатах Вісконсін, Пенсильванія і Мічиган. На їхню думку, електронні кабіни для голосування, які використовуються в цих штатах, можливо, були зламані, як повідомляє журнал New York.

Фахівці стверджують, що, згідно з результатами їх аналізу, підтримка Клінтон впала на 7% в округах, які використовували електронні машини для голосування, в порівнянні з тими округами, в яких використовувалися оптичні сканери або паперові бюлетені.

Хоча вчені не надали доказів будь-якого злому, вони, тим не менш, рекомендують провести перерахунок голосів, обґрунтовуючи свої заклики вкрай незначною перевагою Трампа в цих штатах - у всіх трьох штатах вона склала менше 2%.

Іноземне втручання?

Якби Клінтон здобула перемогу в цих штатах, вона отримала б 274 електоральних голосів, що трохи перевищує 270, необхідних для перемоги на президентських виборах.

У середу, в своєму блозі на сайті Medium.com, один з учених Мічиганського Університету професор комп’ютерних наук Алекс Голдерман написав, що вважає за можливе злом машин для голосування в США, здійснений іноземним урядом. Він закликав до огляду обладнання для голосування в трьох штатах для виявлення можливих ознак кібератаки.

Ініціатива Джилл Стайн, кандидата в президенти США від Партії зелених

Джилл Стайн, яка завоювала на виборах трохи більше одного відсотка голосів виборців, в заяві, оприлюдненій на її сайті, повідомила, що виступає з ініціативою перерахунку голосів, не переслідуючи мету допомогти Клінтон, яку вона піддавала різкій критиці в ході всієї передвиборної кампанії, а в інтересах «захисту нашої демократії».

Термін подачі прохання про перерахунок голосів в штаті Мічиган закінчується наступного понеділка, в штаті Пенсильванія - в середу.

Штаб Клінтон поки що не оголосив про будь-які плани оскаржити результати голосування в трьох штатах, проте і вона, і її прихильники неодноразово засуджували зроблені Трампом під час виборчої кампанії заяви про те, що вибори, можливо, будуть фальсифіковані не на його користь.

«Ми є країною, побудованої на законах. З найперших років її заснування тут проходили запеклі, непрості вибори, - заявила Клінтон в жовтні, після заключного раунду дебатів з Трампом. - Однак однією з наших відмінних рис завжди було те, що ми приймаємо результати наших виборів».

У ході виборів подібні заяви робив і президент США Барак Обама, який, серед іншого, закликав Трампа «припинити жалітися» про фальсифіковані вибори, підкресливши, що це неможливо.

«Жодна серйозна людина не могла би припустити, що на виборах в Америці можливо шахрайство, частково й тому, що система виборів дуже децентралізована. Немає ніяких доказів того, що це відбувалося в минулому, або ознак того, що це може статися на цей раз», - підкреслив президент США.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.