​Інавгурацію Трампа бойкотуватимуть більше 40 конгресменів-демократів

Більше 40 демократів Палати представників планують бойкотувати інавгурацію обраного президента Дональда Трампа в п'ятницю, оцінюючи республіканського бізнесмена як загрозу демократії, повідомляє «Голос Америки».


Конгресмени зі штатів Теннесі, Нью-Йорк і Вірджинія приєдналися в понеділок до списку законодавців, що не будуть присутніми на церемонії присяги Трампа перед Капітолієм. Їхня кількість зросла після того, як Трамп накинувся на конгресмена Джона Льюїса в суботу за те, що той поставив під сумнів легітимність обрання його президентом.

Трамп знову атакував Льюїса у вівторок вранці, оспорюючи твердження конгресмена про те, що інавгурація Трампа буде першою, яку він пропустить із моменту приходу в Конгрес у 1987 році. «Неправильно (або брехня)!», – написав Трамп на своїй сторінці у Twitter, говорячи, що Льюїс пропустив інавгурацію Джорджа Буша в 2001 році.

Прес-секретар Льюїса не відразу реагує на прохання про коментар.

«Цей «напівобраний» президент не заслуговує того, щоб бути президентом Сполучених Штатів», сказав Коен у своїй заяві. «Він не проявив характеристик або цінностей, які нам дуже дорогі. Якими дорожив доктор [Мартін Лютер] Кінг. Якими дорожив Джон Льюїс. І коли він поставив під сумнів чесність мого друга, колегу й уособлення громадянських прав Джона Льюїса, це перейшло Рубікон».

Коен підкреслив, що на місце надії та зміни, пов’язаних із президентом США Бараком Обамою, коли він вступив на посаду вісім років тому, прийшов страх.

Трамп та інші республіканці відповіли на бойкот і скарги, назвавши демократів жалюгідними невдахами, які повинні визнати результати виборів і рухатися далі. Демократи контролюють 194 місць в палаті.

У той час, як багато демократів лютували через підсумки виборів 2000 року, в яких перемога дісталася Джорджу Бушу після перерахунку голосів і рішення Верховного суду, вони в цілому були присутніми на інавгурації Буша. Палата представників перебуває поза сесією більшість цього тижня, і поіменних голосів не передбачається, тому інші законодавці з обидвох сторін можуть пропустити поїздку на церемонію інавгурації Трампа.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.