​Своїми діями з дезінформації та хакерства путін розлютив Європу - чекайте нових санкцій

Своїми діями з дезінформації та хакерства режим путіна розлютив Європу, переконаний колишній керівник відділу санкцій у Державному департаменті США Деніел Фрід. «Існує потужна можливість застосувати санкції проти росії стосовно іншої загрози, аніж Україна – це дезінформація і хакерство», - заявив екс-високопосадовець Держдепу, виступаючи на конференції в американському аналітичному центрі Atlantic Council, повідомляє «Голос Америки».


«Французи, іспанці, країни Балтії, поляки – всі з цим стикаються. Не думаю, що на Єлисейських полях забули, що росіяни намагались зробити в останні дні президентських виборів», - зауважив він.

«Запитайте британців, що вони відчувають стосовно росіян цими днями, чи вони зацікавлені в тому, щоб розглянути варіанти? Запитайте в іспанців, чи французів», - додав він.

США та Європа здатні чітко сказати росії, що будуть наслідки в разі продовження втручання, вважає політик.

Деніел Фрід відзначив, що США мають разом з Європою напрацювати відповідні заходи у сфері санкцій стосовно росії.

«Ми мусимо подумати, якою має бути трансатлантична відповідь на політичний тиск росії, дезінформацію, хакерство, різні форми невійськового тиску на нас всіх», - наголосив експерт.

Фрід відзначив дії прокурора США Мюллера, який висунув звинувачення проти наближеного до путіна олігарха Пригожина, якого ще називають особистим кухарем Путіна.

«Для протоколу - ми взяли його першими!», - наголосив Фрід.

Фрід відзначив, що хоча Пригожина звинувачують у порушенні санкцій, введених з приводу України, однак «ми знали, що він фінансує і фабрику тролів у Санкт-Петербурзі».

Зараз, на думку експерта, слушний час посилювати санкції стосовно росії, бо режим путіна не впевнений у своєму майбутньому.

«Російська економіка стабільна, але переживає стагнацію, і російське керівництво – путін не поводиться впевнено. Він поводиться так, ніби його турбує майбутнє його автократії і структура його влади. Якщо б вони були впевнені, вони б так не нервували стосовно своїх грошей за кордоном.

Їх неспокій є нашою можливістю. Вони на нас нападають - ми маємо відповісти»

Розмірковуючи над тим, як краще розбудувати партнерство з Європою, Фрід зауважив, що «перед Європою потрібно не ставити абстрактне запитання, а будувати коаліцію однодумців, співпрацювати з Брюсселем. Чітко й чесно заявляти, що ви робите і чому».

У результаті «або ми напрацюємо спільну трансатлантичну відповідь, або в іншому варіанті, ви отримаєте розуміння ЄС і дії з боку окремих урядів. Це – напрямок, у якому ми можемо йти», - переконаний експерт.

Деніел Фрід. Фото video grab



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.