Журналістка видавництва «Блик» виграла суд за позовом до свого колишнього роботодавця

blik

 
Колишня журналістка видавництва «Блик», член Незалежної меді-профспілки України Анна Мазітова виграла судовий позов проти колишнього роботодавця. Вона вимагала погасити заборгованість по зарплаті, сплатити за усі дні затримки розрахунку і виплатити компенсацію за моральну шкоду.


Розгляд скарг журналістки в судах та інших інстанція тривав кілька місяців. Весь цей час Анну Мазітову консультував медіа-юрист НМПУ Ігор Ворон, який має великий досвід у захисті трудових прав членів профспілки, є автором кількох профспілкових посібників для журналістів.

Суд задовольнив вимоги журналістки по зарплаті, а також присудив виплатити компенсацію за затримку розрахунку і компенсацію моральної шкоди.

«Я ликую и еще раз говорю вам огромное спасибо!», – написала Анна Мазіпова у подяці на адресу юриста профспілки.

У лютому 2012 року звільнені журналісти, перед якими не погасили зарплатні борги, звернулись зі скаргою до Територіальної державної інспекції праці. Заступник начальника ТДІП М.Жилякова у березні 2012 року у своєму листі зазначила: «Перевіркою встановлено, що в порушення законодавчо-встановлених строків виплати заробітної плати, передбачені ст.115 КЗпП України, у товаристві існує заборгованість по заробітній платі перед 68-ма працівниками за період з жовтня 2011 року по лютий 2012 року у сумі 1.183.102,04 грн., з них перед звільненими працівниками у сумі 839.750,46 грн., що є порушенням ст. 116 КЗпП України та підтверджуються наданою для перевірки довідкою про стан заборгованості по заробітній платі за підписом директора товариства Супруна С.І., а також звітом з праці (Форма №1-ПВ) за січень-лютий 2012 року…

Повідомляємо, що за результатами перевірки матеріали перевірки направлено до прокуратури міста Києва для вирішення питань про порушення кримінальної справи за ст.175 КК України. Директору товариства також видано припис про усунення виявлених порушень законодавства про працю».

Проте ця вимога так і не буда виконана роботодавцем, що і змусило членів профспілки звернутись до суду. Київська міська прокуратура навіть порушила кримінальну справу проти генерального директора видавництва «Блик» Сергія Супруна, повідомляє прес-служба НМПУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.