У в’язниці продовжують порушувати права Юрія Луценко

lutsenko mensk

 
Захисники Юрія Луценка вчергове не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним. Про це повідомила захисник і дружина Ірина Луценко відразу після відмови співробітниками ВК напряму у конфіденційному форматі зустрітися із екс-міністром внутрішніх справ, який відбуває покарання у Менській виправній колонії №91, повідомляє nso.org.ua.


«Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос лише у телефонну слухавку», - зазначила Ірина Луценко, наголосивши на порушеннях як прав захисників, та і самого засудженого.

У свою чергу Адвокат Ігор Фомін наголосив, що попередньо він направив на ім’я керівника Менської ВК №91 заяву про порушення прав його підзахисного Юрія Луценка.

«Це недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок», - уточнив адвокат екс-міністра.

Однак, не дивлячись на наявність такої заяви, керівництво Менської ВК діяло у порушення норм закону.

«Порушуються норми Кримінально-процесуального та кримінально-виконавчого кодексів на право адвокатської таємниці», - завив Фомін.

Адвокат наголосив, що вони разом із Іриною Луценко змушені були припинити спілкування із підзахисним у загальній кімнаті для побачень.

«Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вчергове запропоновано спілкуватися з ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховуються, записується та, напевно, транслюється за вимогою», - зазначив Фомін.

Сам Юрій Луценко заявив, що у такому разі він відмовляється від побачень із захисниками у такому форматі для отримання правової допомоги.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.