Микола Оніщук: Звільнені окремими указами президента члени уряду не можуть бути в.о.

onischuk20 02 2012

 
Звільнені окремими указами президента члени уряду не можуть бути виконувачами обов'язків віце-прем'єрів і міністрів. Таку думку висловив журналістам президент Інституту правової політики Микола Оніщук, повідомляє прес-служба Інституту правової політики.


"Одночасно з прийняттям відставки Азарова та уряду президент звільнив з посад членів Кабміну кілька його представників. Це інший правовий режим, наслідком якого є припинення статусу членів уряду ряду віце-прем'єрів і міністрів", - зауважив екс-міністр юстиції в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зокрема, у зв'язку з указами президента, більш не є членами уряду, і відповідно не є такими, які продовжують виконувати повноваження членів уряду, віце-прем'єри Тігіпко і Колесніков, міністри Лавринович, Близнюк, Порошенко, Табачник і Балога", - зазначив М. Оніщук.

За його словами, всі інші члени уряду, зокрема й екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, продовжують виконувати свої повноваження в повному обсязі, до призначення нового уряду.

"Повноваження уряду, який відправлено у відставку, згідно з Конституцією України, не звужуються. Вони продовжують виконувати свої повноваження до формування нового складу уряду", - сказав екс-міністр.

Водночас М.Оніщук додав, що з його точки зору, М. Азаров, перебуваючи в такому правовому статусі, не може скласти присягу народного депутата.

"Він може скласти присягу депутата лише тоді, коли буде призначений новий уряд, з новим прем'єром. Інакше виникне проблема сумісництва", - наголосив М.Оніщук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.