Тюремники, що викинули напівголих жінок-депутатів з лікарні «Укрзалізниці», порушили чотири статті кримінального кодексу

hud1

 

Соратниць лідера опозиції Юлії Тимошенко, трьох народних депутатів, які приєдналися до акції громадянської непокори, силою викинули з лікарні "Укрзалізниці".


Як повідомляє byut.com.ua, сьогодні близько 6:15 ранку "люди у масках увірвалися до кімнатки, де спали на підлозі троє народних депутаток від "Батьківщини" – Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Оксана Денисова - і напівголих витягли із цієї кімнатки".

За словами Олександри Кужель, в цей час жінки спали, і лише вона чергувала. Їм навіть не дали забрати речі.

"Вчора прийшов до нас якийсь начальник служби і на факсовому папері зачитав якесь рішення і сказав, що пенітенціарна служба подає в суд. Потім принесли якесь рішення Конституційного суду, у якому написано, що ми як народні депутати можемо перебувати в будь-якому приміщенні колонії, якщо пройшли обшук ", - розповіла Кужель.

"А сьогодні вранці приблизно о 6:30 до нас увірвалася юрба бритоголових хлопців без розпізнавальних знаків, з ними прийшов чоловік, який представився з виконавчої служби. Вони наспіх прочитали нам якесь рішення і просто викинули з приміщення. Нам навіть не дали одягнутися повністю. На нас не було капців і верхнього одягу. Нас брали по шість чоловік і просто винесли на асфальт. Весь цей час ми показували їм посвідчення народного депутата. Слюз довелося викликати швидку - їй погано ", - зазначила депутат.

Станом на 7:00 жінкам-депутатам вдалося повернутися на 9 поверх, де знаходиться Тимошенко, але до неї їх більше не пустили.

"Ми зараз повернулися на поверх до Юлі Тимошенко, але тепер уже її частина забарикадована. Що з самою Юлією Володимирівною, нам невідомо. Ми підозрюємо, що її таким же способом сьогодні можуть доставити в суд ", - зазначила Кужель.

Як повідомила Людмила Денісова, всі вони зараз у шоковому стані. Зокрема, через інцидент Слюз звернулась за медичною допомогою - у неї гіпертонічний криз. У самої ж Денисової, навпаки, через стрес тиск упав так, що вона ледве розмовляє.

"Нас винесли буквально вперед ногами: взяли нас за руки, за ноги, і, застосовуючи грубу фізичну силу, винесли; потім полетів наш одяг і взуття, сумки", - розповіла Денісова.

Також вона повідомила, що поки вони знаходились у харківській лікарні, їх цілодобово охороняв конвой, а вчора у приміщенні, де вони знаходились, відключили воду, щоб вони не могли ані пити, ані користуватись туалетом.

Про зустріч з Юлією Тимошенко вона коротко розповіла, що вона дуже схудла, хворіє і через болі у спині не може стати на праву ногу.

Денисова також на власні очі бачила декілька камер спостереження у палаті Тимошенко та забиті вікна: ручка на вікні зламана, вікно не можна відчинитися для провітрювання, а самі вікна наглухо зафарбовані у білий колір.

Бритоголові тягнули жінок «Батьківщини», як худобу

Народні депутати фракції «Батьківщина» звертатимуться до прокуратури щодо злочинних дій тюремників, застосованих до Тетяни Слюз, Олександри Кужель та Людмили Денісової.

Як повідомила народний депутат Тетяна Слюз, «тюремники діяли агресивно по відношенню до жінок-депутатів, і зрозуміло, що акція була спланована ними завчасно».

«Наші особисті речі, які ми здавали перед побаченням з лідером опозиції Юлією Тимошенко, валялися на сходах. Валізи, телефони… А перед цим бритоголові тягнули нас босих та роздягнутих, як худобу. Шість осіб на кожну жінку. Викинули на сходи, а потім туди полетіло наше взуття», - повідомила вона.

За словами Слюз, на руках та ногах залишилися синці діаметром три сантиметри.

Вона повідомила, що наявність синців на руках зафіксована лікарями харківської лікарні «Укрзалізниці», а синці на ногах почали проявлятися лише зараз, тому народний депутат наполягатиме на проведенні судово-медичної експертизи. Їй також вже зроблено три кардіограми.

Як повідомляє byut.com.ua, керівництво ЦКЛ №5 «Укрзалізниці» не змогло пояснити, за чиїм наказом особисті речі народних депутатів і самі депутати опинилися на сходах лікарні, і визнало, що увесь час перебування із Юлією Тимошенко жінки поводили себе «коректно та тихо» і не заважали нормальній роботі медичного закладу.

Невідомі у камуфляжі своїми діями у харківській лікарні порушили щонайменше 4 статті Кримінального кодексу

Події у харківській лікарні «Укрзалізниці» мають ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Про це йдеться у заяві Європейської партії України, яка входить до складу Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Своїми діями невідомі люди в камуфляжах грубо порушили статті Кримінального кодексу України, а саме: ст.. 112, 344, 346 та 351. Ми розцінюємо такі дії не просто, як перешкоджання діяльності народного депутата, а як посягання на їх життя та здоров’я шляхом застосування фізичної сили у грубій формі», - йдеться в заяві.

Разом з тим, у Європейській партії зазначають, що Людмила Денісова, Олександра Кужель та Тетяна Слюз, які є громадянами України і чинними народними депутатами, своїми діями у стінах ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" Харкова не порушували жодних норм чинного законодавства та діяли у спосіб, визначений Конституцією України та законами України.

З огляду на це Європейська партія України направила відповідні листи про інцидент у всі іноземні посольства в Україні та в Парламентську асамблею Ради Європи.

hud2

hud3

 

Пенітенціарне пояснення

Як повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України, О.Кужель, Л.Денисова та Т.Слюз залишили ЦКЛ згідно рішення суду.

«Сьогодні вранці народним депутатам України О.Кужель, Л.Денисовій та Т.Слюз було вручено представником Державної виконавчої служби ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова, якою задоволено позов керівництва ЦКЛ «Укрзалізниці» та Качанівської виправної колонії (№54) про усунення перешкод в діяльності установ та видалення вказаних осіб з відокремленого охоронюваного блоку дев’ятого поверху ЦКЛ», - йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби України.

«Ознайомившись з цією ухвалою, вказані народні депутати залишили приміщення відокремленого блоку. Представники Державної виконавчої служби діяли виключно згідно вимог та в рамках закону», - зазначається у повідомленні прес-служби.

uhvala 1

uhvala 2

 

Відео з місця події



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.