У Херсонських журналістів свої претензії до міліції

h1

 
Сьогодні близько 30 херсонських журналістів пікетували прокуратуру Херсонської області на знак солідарності з київськими журналістами, побитими невідомими особами в ході акцій протесту 18 травня. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Медіа-профспілки України.


Як передає кореспондент УНІАН, організатором акції виступила Херсонська обласна організація Незалежної медіа профспілки України.

Пікетування почалося об 11:00 і тривало близько години. В акції брали участь журналісти місцевих ЗМІ і власкори центральних інформагентств і телеканалів, зокрема, агентства УНІАН, телеканалів "Інтер", "1+1" та інших.

Журналісти тримали плакати "Братва + міліція + прокуратура = любов! Братва, хто ще не вдарив журналіста?", "Прокуратура: нічого не бачу, нічого не чую, нічого не знаю!" та інші, а також чисті аркуші паперу, що символізують перспективу такої політики тиску на ЗМІ.

Також представники НМПУ підготували звернення до прокурора Херсонської області Костянтина Свиденка, начальника УМВС України в Херсонській області Валерія Литвина і генерального прокурора України Віктора Пшонки, в яких висловили протест бездіяльності влади, що допускає напад на журналістів і вимагали провести ретельне розслідування всіх випадків, коли працівники ЗМІ піддавалися нападам.

До присутніх майже відразу ж після початку акції вийшов заступник прокурора Херсонської області В’ячеслав Бубенчиков і прес-секретар прокурора області Федір Самойленко. Заступник прокурора вислухав пікетників і прийняв від голови херсонської організації НМПУ Олександра Тарасова звернення до прокурора області.

Також Бубенчиков пообіцяв провести перевірку всіх випадків нападу на журналістів, які відбулися в області за останній час.

Двоє представників пікетників вирушили із заступником прокурора області до будівлі прокуратури для обговорення термінів проведення зазначеної перевірки.

У НМПУ повідомили, що проведення подібних акцій заплановано і в інших містах країни.


h2

h3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.