Студентів на Майдані розганяли курсанти вишів МВС України

razgon studentov17

 
Події 30 листопада і 10 грудня - це організоване злочинне діяння органів влади. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Микола Паламарчук на брифінгу в штабі Національного спротиву, повідомляють «Конфліктів і законів» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».


«Дуже прикро, що органи МВС виконують злочинні накази і безвідповідально ставляться до виконання своїх обов’язків. Хто понесе відповідальність за те, що в розгоні мирних протестувальників були задіяні курсанти? На якій підставі їх залучало МВС?» – наголосив Паламарчук.

Він зазначив, що за наявною інформацією до розгону Майдану були залучені курсанти Національної академії внутрішніх справ, Харківського національного університету внутрішніх справ та Академії внутрішніх військ МВС України. Паламарчук направив депутатські звернення міністру внутрішніх справ Захарченку і ректорам відповідних вишів з вимогою надати пояснення щодо правових підстав залучення курсантів навчальних закладів МВС до розгону мирних протестувальників і інформацію щодо посадових осіб, причетних до відрядження і залучення курсантів.

Крім того, Паламарчук разом з колегами, народними депутатами Андрієм Кожем’якіним і Віталієм Яремою направили депутатський запит до Генпрокурора Пшонки щодо неналежного розслідування злочинів, які мали місце 30 листопада, 1 грудня та 10 грудня 2013 року.

«Вчинено очевидний злочин, який необхідно кваліфікувати як замах на вбивство мирних демонстрантів, в основному студентів. Сьогодні ми бачимо спробу вищого керівництва держави, прокуратури «призначити винних», а не розслідувати злочин, як того вимагає закон. Влада ладна здати «призначених винними» декількох генералів та інших організаторів цього антилюдського злочину, не називаючи реальних замовників та безпосередніх виконавців-беркутівців», - йдеться у депутатському зверненні.

Парламентарі вимагають від Генпрокурора притягнення до відповідальності всіх замовників, організаторів та безпосередніх виконавців злочинів проти мирних мітингувальників.



Коментарі

  +0 #1 Владік Сарієнко 17 дек. 2013 г., 19:18:54
Курсантів керівництво відправляло на практичні заняття з побиття людей. Вони мали відпрацювати уміння лупцювати кийками голови, ноги, руки і спини громадян. І той, хто сильніше покалічить митингарів, той оримає вищу оцінку за результатами практики.
  +0 #2 Михайло 17 дек. 2013 г., 19:28:09
на мою думку 30 та коло АП це робили не курсанти а 10 курсанти були. Не треба розсварювати молодих людей. Біля АП курсантів вишикували як "штрафників" за їх спинами стояли "загрядотряди". З часів сталіна ведення військових дій не змінилося.
  +1 #3 амфибрахий 17 дек. 2013 г., 19:34:36
шо за брєд галімий ви тут калякаєтє
  +0 #4 sarmat 17 дек. 2013 г., 19:46:41
Кум Яныка Захарченко выдал беркутне премиальные по 500 долларов за ночь работы на майдане, а тут подавай некоторым объективное расследование. Кум Шпонка с кумом Захаром решили сделать крайними курсантов. А то беркутня и кумовьям может морды начистить, если их начнут привлекать и премиальные заберут.
  +0 #5 демон 17 дек. 2013 г., 20:21:08
БЕРКУТЯТА - ВАМ ПИxxxxxА!!!
  -3 #6 Иван 17 дек. 2013 г., 20:21:52
Скорее всего, изначально их привезли для увеличения численности обеспечивающих порядок, а затем незаконно бросили в бой

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.