Самопроголошені республіки у Донецькій та Луганській областях кваліфіковано як терористичні організації

donetskaya luganskaya

 
Генеральною прокуратурою у співпраці зі Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) за фактами злочинної направленості дій представників так званих Донецької та Луганської народних республік. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Ми констатуємо, і підтверджуємо слова міністра юстиції про те, що дві так звані «народні республіки» у Донецькій та Луганській областях – це дві терористичні організації, які мають чітку ієрархію, канали фінансування та постачання зброї, - наголосив М.Голомша. - Мета створення цих організацій у цілеспрямованому застосуванні насильства, захопленні заручників, вчиненні диверсій, вбивств та залякуванні громадян».

«Так звані народні губернатори заявляли, що вони діють в інтересах захисту населення цих областей. Проте їхні дії свідчать про зовсім інше. Ми маємо факти переслідування мирних мешканців Сходу України», - сказав він.

Перший заступник Генерального прокурора України також повідомив, що за результатами нарад, проведених спільно з іншими правоохоронними органами, розроблено план заходів, який передбачає дослідження на причетність до створення цих злочинних організацій народних депутатів та депутатів місцевих рад, посадовців усіх рівнів, інших осіб.

«Ми також зобов’язали правоохоронні органи звернутися до усіх компетентних установ з метою підриву фінансової основи діяльності цих терористичних організацій», - поінформував Микола Голомша.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.