Медіа-профспілка вважає, що побиття журналістів Spilno.TV - це те, проти чого боровся Майдан

spilno tv

 
Незалежна медіа-профспілка висловлює своє обурення брутальним вчорашнім знесенням наметів каналу Spilno.TV, які простояли на Майдані незалежності протягом усієї революції гідності. Їх знесли невідомі люди, які за всіма ознаками близькі до міської адміністрації. Двоє з журналістів постраждало від нападу невідомих – Максим Прасолов і Олексій Ісаєв один зі струсом мозку, інший з переломом ноги доставлені до лікарні. При цьому міліція спостерігала за побиттям і не втручалася.


Невідомі зносили намети без будь-яких пояснень. Не існує рішення суду, яке б забороняло утримувати намети на Майдані. Журналісти отримали тільки припис від міської влади з вимогою звільнити зайняте наметами місце. Однак, такий припис не відповідає чинному законодавству. Подібні рішення може ухвалювати тільки суд.

НМПУ нагадує, що саме завдяки журналістам каналу Spilno.TV, більшість з яких є членами медіа-профспілки, Україна і світ дізнавалися правду про революційні події. Вони виявляли мужність і наполегливість, показуючи події у прямому ефірі з найгарячіших точок. Чимало з них були поранені під час виконання своїх службових обов’язків. Саме їхня діяльність не дозволила оббрехати революцію гідності.

Медіа-профспілка вважає, що подібні ганебні методи є повторенням того, проти чого боролися люди на Майдані. Такі дії суперечать ідеям, які підтримували не тільки майданівці, але і Віталій Кличко. Саме завдяки своїм деклараціям про прихильність демократії і необхідності не допускати беззаконня, Кличко і став міським головою столиці України.

Однак після брутального поводження з журналістами з боку близьких до нього людей він ризикує здобути репутацію особи, яка перешкоджає свободі слова в Україні і бореться проти демократії.

Незалежна медіа-профспілка вимагає від правоохоронців провести належне розслідування інциденту, знайти і покарати винних. Крім того, необхідно покарати тих міліціонерів, які були на місці подій і не поклали їм край, чим порушили закон про міліцію.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.