Вчера в приемной БПП «задержали» представителя ОПОРЫ - за фиксацию нарушений избирательного процесса

mikitas 206

 
Об этом сообщает на своей странице Фейсбук Егор Фирсов: «Вчера в пгт Репки, который относится к 206 округу, в общественной приемной БПП «Солидарности» задержали и повредили технику у наблюдателя из ОПОРЫ. Он зафиксировал на видео находящиеся в приемной материалы наглядной агитации (за Микитася) и списки с людьми (незаконная обработка персональных данных). За это у представителя ОПОРЫ отобрали телефон и заперли в одном из помещений приемной БПП. «Совершенно случайно» через 5 минут после инцидента в приемную приехал Глава Репкинского района. Напомню, что с 1 мая госслужащим запрещено заниматься политикой.


Я буду добиваться и контролировать уголовное дело за лишение человека свободы. А также будем увольнять Главу Репкинского района за действия, противоречащие закону о госслужбе.

Видео с места событий:


Заявление ОПОРЫ:

ВО 206: в смт Ріпки представника ОПОРИ замкнули в офісі осередку БПП під час фіксації порушення виборчого закону

Сьогодні, 3 червня, в смт Ріпки Чернігівської області представники місцевого осередку «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у грубій формі завадили представнику ОПОРИ зафіксувати ймовірне порушення виборчого законодавства на проміжних виборах народного депутата. Після пред’явлення посвідчення журналіста та спроби зафіксувати на відео наявність у офісі агітаційної продукції за одного з імовірних кандидатів та обробки анкет із персональними даними, представника ОПОРИ обмежили в пересуванні та пошкодили мобільний телефон.

Інцидент відбувся в Ріпкинському осередку «БПП «Солідарність» за адресою вул. Попудренка, 4. Представник ОПОРИ, завітавши до громадської приймальні та пред’явивши посвідчення журналіста, виявив велику кількість друкованої продукції із зображенням одного з імовірних кандидатів у народні депутати у 206 виборчому окрузі – Максима Микитася та логотипом благодійного фонду «Поліський оберіг». Також відбувався процес зі збору та обробки персональних даних – у анкетах були зазначені прізвища, ім’я та по батькові, адреси та номери телефонів великої кількості осіб.

Під час спроби зафіксувати ситуацію на фото та відео, працівниця громадської приймальні Марія Яківна відібрала та пошкодила мобільний телефон. Після телефонного дзвінка жінки до приймальні прибув чоловік, який, як з’ясувалось пізніше, представився головою Ріпкинської РДА і «випадково проходив повз приймальню». Представника ОПОРИ замкнули у приміщенні, позбавивши свободи пересування. На місце події представник ОПОРИ викликав поліцію. Правоохоронці прибули за викликом, наразі триває процес надання пояснень та оформлення заяви у районному відділенні поліції про перешкоджання діяльності журналіста.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.