ГПУ завершила розслідування зникнення 69 млн грн, призначених на ремонт її приміщень

gpu lutsenko zayava

 
Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 20.07.2016 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора діяльності фіктивних фірм, які використовувалися у заволодінні 69 млн грн бюджетних коштів, призначених на поточний ремонт приміщень Генеральної прокуратури України, чим вчинено пособництво колишньому керівництву Генеральної прокуратури України у вчиненні цього злочину.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Зазначеній особі інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, та ч.5 ст. 191 КК України, а саме:

організація придбання особою суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі;

пособництво заволодінню чужим майном в особливо великих розмірах, скоєному шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками наданням засобів, усуненням перешкод та заздалегідь обіцяним переховуванням слідів злочину і грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Обвинувачена є сьомим співучасником цього злочину. П’ять співучасників вже засуджено. Вироки вступили в законну силу. Судове слідство щодо інших співучасників цього злочину триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.