Внаслідок протиправних дій службових осіб Державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт» державі спричинено 45 млн грн збитків

gpu lutsenko zayava

 
Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України розслідуються факти зловживання та розтрати державних коштів керівництвом Миколаївського морського торговельного порту.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Встановлено, що службові особи Державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт» у співучасті з службовими особами регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області та суб’єктами оціночної діяльності, зловживаючи службовим становищем, укладали договори оренди нерухомого майна державного підприємства із суб’єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об’єктів, що призвело до ненадходження до державного бюджету грошових коштів за використання державного майна та заподіяло тяжкі наслідки.

Крім того, у період 2012-2013 років службові особи ДП «ММТП», діючи в інтересах ряду «підконтрольних» підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, шляхом перерахування їх на рахунки вказаних підприємств за проведення інженерно-поглиблювальних робіт, вартість та об’єми яких були штучно завищені.

Так, в результаті вказаних протиправних дій службових осіб державі спричинено збитки в розмірі близько 45 млн грн.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст.366, ч. 2 ст. 367 КК України.

Наразі, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України проводяться обшуки за 26 адресами, в тому числі на території Державного підприємства «Миколаївський морський торговельний порт», в приміщеннях підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання та реєстрації керівництва Миколаївського морського торгівельного порту та суб’єктів підприємницької діяльності, з метою зібрання доказів та встановлення осіб, причетних до вчинених злочинів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.