​Зафіксовано факт зміни навігаційних даних належних Україні бурових платформ, які незаконно використовуються під прапором рф

Офіцерами військової прокуратури Південного регіону України спільно з Державною прикордонною службою України, представниками інших правоохоронних органів та державних структур 30 листопада та 1 грудня 2016 року здійснено вихід до Одеського газового родовища у Чорному морі.


Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, у ході заходу військовими прокурорами в межах компетенції забезпечено фіксування факту зміни навігаційних даних належних Україні бурових платформ, які незаконно використовуються під прапором рф.

На даний час на них знаходяться озброєні військові підрозділи.

Крім того, в порушення встановлених міжнародних правил керівництво бурових платформ відмовилось вести радіообмін згідно міжнародних правил та ігнорувало запити українських прикордонників.

Ракетний катер вмф рф «Питливий» з бортовим номером 868, який з'явився у даному районі, відкрито заявив, що він встановлює режим плавання для інших суден, чим теж порушив норми міжнародного морського права. Також російські військові, здійснюючи небезпечне маневрування, створювали загрозу мореплавству, не дотримуючись норм Конвенції про Міжнародні правила запобігання зіткненню суден на морі 1972 року.

Усі порушення зафіксовані у відповідних процесуальних та інших документах, які, серед іншого, можуть суттєво посилити позицію України в органах міжнародної юрисдикції у справах проти російської федерації.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.