​ГПУ викрито злочинну організацію з числа працівників Криворізької міської ради

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування за фактами створення злочинної організації з метою привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, поєднаного з погрозою вбивством, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 129, ч. 1 ст. 255 КК України.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

В ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено факти створення високопосадовими службовими особами Криворізької міської ради, за попередньою змовою з окремими фізичними особами, керівниками підприємств, установ організацій, депутатами різних рівнів – злочинної організації, метою діяльності якої є розкрадання коштів територіальної громади м. Кривий Ріг в особливо великих розмірах та встановлення повного контролю над підприємствами, установами та організаціями м. Кривий Ріг.

Також встановлено, що з метою приховання злочинів, вчинених у сфері службової діяльності та проти власності, окремі члени злочинної організації погрожували життю та здоров’ю окремих службових осіб Криворізької міської ради – з метою примушування останніх до нерозголошення правоохоронним органам обставин організації та вчинення вказаними вище особами злочинів.

Як результат, 17 травня 2017 року слідчими Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України одному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255 КК України, та вирішується питання щодо застосування до останнього заходів забезпечення кримінального провадження, в поряду ст. 131 КПК України - у вигляді обрання запобіжного заходу.

Оскільки інші чотири особи, серед яких три високопосадовця міської ради, переховуються від органу досудового розслідування, маючи на меті уникнення кримінальної відповідальності, Генеральною прокуратурою вживаються заходи щодо оголошення підозрюваних у розшук та, враховуючи наявність ризиків, передбачених КПК України, взяття під варту.

За скоєне кримінальне правопорушення учасникам злочинної організації загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певної діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Крім того, на даний час тривають обшуки за 18 адресами, а саме в виконавчих комітетах міської ради, управлінні Державної казначейської служби міста, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, а також за місцем проживання та реєстрації підозрюваних та осіб, які можуть бути причетні до створення та діяльності вказаної злочинної організації.

Досудове розслідування наразі триває.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.