​Адвокати мають достатньо підстав, аби Саакашвілі надали додатковий захист від екстрадиції

Екстрадиція Михайла Саакашвілі є незаконною, адже Україна вже двічі відмовляла Грузії у його екстрадиції і зараз для цього немає жодних правових підстав, тому ДМС повинна надати йому додатковий захист. Про це заявив Михайло Саакашвілі та його захисники перед судовим засіданням в Окружному адмінсуді міста Києва з розгляду його позову до ДМС у Київській області щодо відмови у наданні додаткового захисту, повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ.


«У нас є достатньо підстав, щоб позов Михайла Саакашвілі до ДМС, поданий ще 2 місяці тому, був задоволений, і ДМС в Київській області має підготувати пакет документів для надання Саакашвілі статусу особи, що потребує додаткового захисту від можливої екстрадиції в Грузію», - зазначив адвокат Руслан Чорнолуцький.

Михайло Саакашвілі нагадав, що Україна вже двічі відмовляла Україні в екстрадиції Саакашвілі.

«Екстрадиційна перевірка зараз триває, але що перевіряти? Україна вже двічі відмовляла в екстрадиції, і зараз Генпрокуратура не може знайти причин для того, щоб мене екстрадувати. Європейський суд вважає це політичним переслідуванням, вони зараз не розуміють, які легальні фактори змусили Україну змінити свою думку. Те, що вони змінили думку, зрозуміло, і це тому, що я для них небезпечний політично», - заявив Саакашвілі.

Він наголосив, що немає жодних юридичних підстав для його екстрадиції.

«У правовому сенсі вони не мають право мене позбутись, бо немає таких документів, підстав, юридичних норм. Зараз вони хочуть щось знайти. Я наперед знаю рішення цього суду, але я прийшов сюди, щоб захистити свої права і створити прецедент, що ми просто так не здаємось», - наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, після перетину кордону 10 вересня Михайло Саакашвілі звернувся до ДМС про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту від можливої екстрадиції в Грузію. 1 листопада Управління ДМС в Київській області відмовило у наданні Саакашвілі такого статусу, що зараз лідер «РУХУ НОВИХ СИЛ» оскаржує в Окружному адмінсуді міста Києва.

Суд відмовив у позові Міхеіла Саакашвілі до ДМС України щодо захисту його прав від можливої екстрадиції до Грузії.


Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.