​Інструкція, як знищити конкурента або того, хто не подобається

Іноземці, котрі відвідували Україну, завжди нині задаються питанням: як люди в цій державі виживають? І не лише через низький рівень життя, неякісні товари, відсутність медицини, не зрозуміли побори та утиск прав громадян. Їх лякає інше, те, що люди, які мають хоч невеличкі преференції у владі, можуть за її рахунок знищити бізнес, бо мають можливість ігнорувати закон і здоровий глузд.


Знищити неможна зберегти

Найкрасномовніший приклад посягання на знищення малого та середнього бізнесу, навіть без втручання силовиків, продемонстрували депутати Київської міської ради, бо мають можливість, змовившись, прийняти рішення, яке, як і прийнято в нашій державі, прикривають гарними гаслами, посилаючись на захист громади.

Історія ця вже давня і почалася просто: в середині 2016 року декільком підприємцям, що займаються прийомом вторсировини і мають певну кількість пунктів по Києву, почали надходити незрозумілі натяки та погрози. Згодом, почались підпали та навіть підриви.

А з приводу інцидентів навіть відкрито кримінальні провадження. Але ніяких дій далі не послідувало. Слідчий, мабуть, вирішив, що складу злочину в цьому нема. Під час вибуху нікого не загинув.

А згодом до одного з підприємців – зателефонували. Чоловік записав розмову. Читачі її теж можуть послухати.


Цей запис передали і до правоохоронних органів, але реакції - нуль. І от що цікаво: підприємцям пропонують «кришування» як у бандитські 90 минулого сторіччя. Але от що цікаво: на запису фігурує інформація про захист від «Благоустрою», співробітником якого на той час і тині є депутат Київради від БПП Андрєєв, а також прізвище Макарука. Який начебто і не має відношення до ситуації з цькування конкурентів, а начебто і очолює якусь ефемерну асоціацію, яка буде вирішувати питання з «Благоустроем», а також гарантує, що більше не будуть підкладати вибухівку в об’єкти тих, хто погодиться стати «членом» так званої асоціації і платити данину.

Тоді підприємці відмовились і згодом з’ясувалось, що депутат Київради від БПП Андреєв, який, як вже нині говорять ЗМІ, покривається депутатом ВР Білоцерковцем, але який при цьому є фігурантом декількох кримінальних справ у Київській прокуратурі, одного разу вирішив накласти оком на деякі споруди, що розташовуються на окрузі, де він є депутатом у Солом’янському районі м. Києва. Ці споруди – колишні сміттєзбірники, які, наприклад, в Оболонському районі, приватизували під магазини. В інших же районах певна група підприємців ще двадцять років тому взяла в оренду для прийому вторсировини. У Києві такий вид діяльності, саме у колишніх сміттєзбірниках, проводять три підприємці. Усі інші, які працюють у цій галузі, розташовували свої прийомні пункти у МАФ, більшість з яких не мають документів, або гаражах, де ніхто нікого не оформлює і мова про податки навіть не іде.

Так от: депутату Київради Андрєєву приглянулись подібні сміттєзбірники у Солом’янському районі столиці. Чому? Не відомо. Можливо, через те, що, як виявили «Наші гроші», Андрєєву Андрію Сергійовичу, першому заступнику директора КП «Київблагоустрій», з 2013 по вересень 2015 належала частка 25% в ТОВ «УкрЕкогрупп» (38487970), що займається збором небезпечних відходів? А, можливо, через те, що він лобіює інтереси Валерія Макарука - директора спеціалізованого підприємства «ЕКСПОТРЕЙД» (як він сам одного разу представився)? Так, вони друзі на ФБ і в житті. А можливо, що ця категорія підприємців відмовилась ставати членом незрозумілої «асоціації», а банально: не схотіла платити рекетирам данину за кришування?

Не має значення, чим мотивувався та мотивується депутат Андрєєв. Проте діяти він почав швидко. Спочатку підприємці отримують з адміністрації Солом’янського району Києва повідомлення, що їм буде відмовлено в оренді сміттєзбірників. Проте, підприємці вже розуміли, що так буде, оскільки за певний період часу до того Андреєєв на своїй сторінці у ФБ повідомив, що підприємцям будуть відмовляти продовжувати оренду. Звідки він знав? А згодом підприємці отримують лист з Соломенської адміністрації про відмову в оренді і з посиланням на «Керуючу компанію з обслуговування житлового фонду Солом'янського району Києва», яка, начебто, бажає використовувати ці приміщення для своїх цілей.

Але яке було диво, коли на зустрічі з начальницею житлово-експлуатаційної дільниці № 903 комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом'янського району Києва» з її вуст прозвучало, що ніяких таких вимог комунальне підприємство не висувало. Що було підтверджено у відповідь на журналістський запит. У відповіді зазначалося, що листи про використання окремо розташованих нежилих будівель за адресами: вул. Горовиця, 8 та вул. Солом'янська, 28 житлово-експлуатаційною дільницею № 903 комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом'янського району Києва» до Солом'янської районної в місті Києві державній адміністрації не направлялися. Так само у відповіді повідомили, що питання використання окремо розташованих нежилих споруд знаходиться поза компетенцією житлово-експлуатаційної дільниці № 903 комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом'янського району Києва».

То хто ж організував листа з адміністрації району, прикриваючись керуючою компанією? Це так співпало, що Андрєєв у ФБ повідомляє у ФБ, що підприємці будуть позбавлені права оренди, потому вони отримують лист з адміністрації з посиланням на керуючу компанію, тоді як сама керуюча компанія не в курсі, що вимагала повернення цих об’єктів?

Тиск, як є: не розумієте по-доброму, буде гірше

Паралельно усвідомивши, що підприємці не збираються добровільно віддавати вищезгадані об’єкти, Андрєєв починає бурну діяльність, «по захисту» громадян. рішення від 8 лютого 2018 року N 21/4085 http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/0FC087BDA1217573C2258257006E0D9E?OpenDocument.

Як вже згодом проговорилися депутати Київради, саме він став ініціатором славнозвісних 200 метрів від будинків для розташування об’єктів для збору вторсировини, чудово усвідомлюючи дві речі. Перша, це те, що це – колишні сміттєзбірники, друга – майже всі вони по м. Києву орендуються трьома підприємцями, на об’єкти яких Андрєєв наклав оком у Солом’янському районі Києва. Загалом, на це було направлено і підняття вартості оренди по місту, адже, вставивши в рішенні Київради (у тому ж, де вказали 200 м) орендну ставку у 25% , значно більшу, аніж встановили автосалонам - 20% приватним клінікам - 20% (коли раніше вона була лише збирачів вторсировини 5%), паралельно, у швидкому темпі у протоколі засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань власності №17/93 пункт358 http://kmr.gov.ua/uk/comisii/28/protokol?page=1 «Про включення в проект порядку денного звернення Департаменту комунальної власності Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) розглянули питання про внесення змін до істотних умов договору оренди (визначення орендної ставки в розмірі 2,5%) - ТОВ «Кс Еко», вул. Пост-Волинська, 3. ТОБТО: конкретним підприємцям, що орендують по Києву колишні сміттєзбірники, і на об’єкти яких наклав оком депутат від БПП Андрєєв у Солом’янському районі столиці, лишають 25% оренди, а от їхнім конкурентам пропонують навіть не 5% оренди, як було раніше, а в двічі менше. Невже депутати Київради не в курсі, що підприємці, яким підняли орендну ставку по Києву, і ті, яким хочуть відмовити в оренді, і тим, яким заборонили займатись діяльністю збирання та сортування вторинної сировини і склопосуду не менш ніж 200 м. від будинків, це – одні й ті ж самі підприємці?

А от іншим суб'єктам господарювання в цьому ж сегменті ринку, які здійснюють діяльність зі збирання та сортування вторинної сировини і склопосуду, роблять ставку нижче, аніж вона була для всіх раніше. І ось тут найцікавіше, оскільки, якщо перевірити, хто є засновником юридичної особи, ТОВ «Кс Еко», то, за даними Юконтрол, це депутат Київради від «Солідарності» Костюшко ОЛЕГ ПЕТРОВИЧ, що володіє 51,0000%, і його брат - СТЕПАНЧУК СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ 49, 0000%.

Далі ще цікавіше: комісія з питань власності вдалась до відкритого шантажу - пропонуючи продовження договору оренди одному підприємцю при умові, що інший підприємець відмовиться від свого приміщення. Протокол №31/107 від 18.07.2018 пункт 36.1.

Тож, за всіма ознаками, виходить, що Київрада своїм рішенням вирішила тиснути на КОНКРЕТНИХ підприємців, просто не вказала у своєму рішенні їхні прізвища. А от якщо подивитись, кого ж зачепили «зміни», то виявиться, що це – одні й ті самі підприємці, яким вирішили перекрити кисень для бізнесу, прикриваючись інтересами киян.

Депутатство в Київраді – не панацея від адміністративного та кримінального переслідування?

На жаль, Андрєєв переконаний нині у своїй безкарності. Він впевнений, що за ним стоїть сила, а тому і провадить схеми, за якими не лише вирішує власні питання, але й знищує конкурентів в одному з видів діяльності.

Це і є ринкові відносини і чесність депутатів? Адже в Законі України «Про захист економічної конкуренції», і безпосередньо в п.2 ст. 4 цього закону, сказано, що органи адміністративно-господарського управління та контролю і представники депутатів зобов'язані сприяти розвитку конкуренції та не вчиняти будь-яких неправомірних дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію. Але для депутатів Київради закон - не писаний. У них правило: своїм все, ворогам - знищення, прикривають інтересами суспільства.

Проте, видно, антимонопольній комітет так не думає. І як відповіли з цієї структури, наразі відкрито справу, про просування якої антимонопольний комітет повідомлятиме редакцію.

Слід зауважити, що руки нахабам з Київради розв'язали і ті кроки, котрі центральна влада називає реформами, і, безпосередньо - позбавлення повноважень прокуратури наглядової функції законності, проголосованих Київрадою рішень, коли, в разі їх неправомірність, прокуратура мала можливість їх оскаржити. Проте і в такому випадку ніхто не збирається здаватись на милість Андрєєва, за яким слідчі прокуратури м. Києва вже давно плачуть. І, як повідомили з Прокуратури м. Києва, Київською місцевою прокуратурою №10 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42016101100000413 від 19.12.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, за фактом привласнення посадовими особами КП «Київблагоустрій» бюджетних коштів за попередньою змовою із переможцями тендеру по збереженню природного середовища та демонтажу нелегально встановлених малих архітектурних форм у м. Києві у період з 2015 по 2017 років. А з метою забезпечення повноти, всебічності та об'єктивності досудового розслідування, детальної перевірки важливих для слідства обставин та встановлення розміру заподіяних збитків, у кримінальному провадженні призначено ревізію фінансово-господарської діяльності КП «Київблагоустрій», проведення якої доручено Державній аудиторській службі України. А саме в КП «Київблагоустрій» нині відсиджується депутат Андрєєв.

Також підприємці, яких депутат від БПП Андрєєв вирішив загнати у глухий кут, позбавивши їх можливості провадити підприємницьку діяльність, звернулись не лише до суду, преси, антимонопольного комітету, а ще й до депутата Київради від «Свободи» Юрія Сиротюка, який є членом постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції. На відміну від депутатів, до яких підприємцям доводилось звертатись раніше, він серйозно поставився до піднятої підприємцями проблеми і, уважно її вивчивши, запросив постраждалих від дій Андрєєва на засідання комісії, де це питання і розглядалось. За рішенням цієї комісії матеріали з документами будуть направлені до правоохоронних органів та структур Київради, що опікуються корупційною складовою. Хоча, з приводу останньої структури, то представники комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції навіть самі невтішно відгукуються, бо під час обговорення питання та зазначили: а який зиск, якщо там засідають представники БПП.

Тож питання з підприємцями, яких виживають з ринку, ще – відкрите. Проте вони не збираються здаватись під тиском політичних та корупційних інтриг, бо переконані, що будь-яку гідру можна здолати.

Фото Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.