​Невідомі особи силою намагалися прорватися у зал судового засідання

9 грудня 2019 року у Третьому апеляційному адміністративному суді невідомі особи, які відмовилися надавати суду документи, що посвідчують особу, з криками та застосуванням фізичної сили відносно співробітників Національної гвардії України намагалися потрапити на судове засідання.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Перед початком судового засідання за апеляційною скаргою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 липня 2019 року про забезпечення позову у справі №160/6323/19, секретар судового засідання за стандартною процедурою попросив сторони надати документи, що посвідчують особу, для передачі їх колегії судів.

Свої документи суду надали лише представник відповідача - Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області та представник позивача. Документи, що посвідчують особу позивача вже були наявні в матеріалах справи, його особу судом було встановлено раніше.

Невідомі особи, які прибули разом з позивачем Чернешем на судове засідання, відмовилися надати свої паспорти.

Секретарем судового засідання було запропоновано сторонам та їх представникам увійти до зали судового засідання, проте позивач Чернеш та його представник відмовилися. У зв’язку з чим судом було прийнято ухвалу про розгляд справи без участі позивача та його представника.

Інші особи, у зв’язку з ненаданням на вимогу секретаря судового засідання документів, що посвідчують особу, не були допущені до зали судового засідання. Після цього вони почали вести себе агресивно, викрикували гасла про незаконність держави та суду. Задля забезпечення громадського порядку у суді було залучено співробітників Національної гвардії України.

Під час розгляду справи, на якому був присутній лише представник Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області, судді розглянули заяву позивача (адвоката) про відвід колегії суддів, клопотання про залучення 23-х його представників для участі у розгляді справи та інші клопотання.

Заяву про відвід суддів вирішено залишити без розгляду у зв’язку з її безпідставністю, а в задоволенні клопотання про залучення осіб у якості представників позивача – відмовити.

Протягом всього розгляду судом справи невідомі особи, які залишалися весь цей час в коридорі, неодноразово намагалися здійснити спробу потрапити до зали судового засідання – відштовхували співробітників Нацгвардії, смикали двері та кричали образливі слова в сторону нацгвардійців та працівників суду.


Незважаючи на перешкоджання суддям проводити судове засідання та спробам його зірвати, судді все ж прийняли рішення по справі. Дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку про задоволення апеляційної скарги Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 липня 2019 року про забезпечення позову у справі №160/6323/19, скасування вказаної ухвали та відмову у задоволенні заяви Чернеша про забезпечення позову.

Нагадаємо, що 21 листопада 2019 року невідомі особи вже зривали судове засідання по цій справі. Тоді суддям ТААС довелося викликати поліцію та подати заяву про притягнення невідомих осіб до відповідальності за перешкоджання роботі суду та порушення громадського порядку.

У зв’язку з вказаним колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду звернулася до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України з повідомленням про втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню службових обов'язків.

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.