​Справу щодо розтрати 2,225 млн дол. США «СпецТехноЕкспорту» скеровано до суду

Розслідування факту розтрати службовими особами «СпецТехноЕкспорт» належних ДП «ЗАВОД 410 ЦА» 2,225 млн дол. США (55,5 млн грн), що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», закінчено. 24 січня 2020 року прокурори САП скерували до ВАКС обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб, повідомляє прес-служба НАБУ.


Серед обвинувачених: колишній директор ДП «СпецТехноЕкспорт»; колишній директор ДП «СпецТехноЕкспорт»; екс-заступник директора ДП «СпецТехноЕкспорт»; екс-заступник директор департаменту контракту № 1 «СпецТехноЕкспорту» (нині — підприємець); екс-начальник одного з відділів «СпецТехноЕкспорту» (нині — підприємець).

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

За даними слідства, у 2014 році за ініціативи керівництва «СпецТехноЕкспорту», держпідприємство уклало з іноземною компанією додаткову угоду, якою передбачено надання компанією-нерезидентом послуг (виконання робіт) з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «СпецТехноЕкспорт» мав поставити продукцію, вироблену ДП «Завод 410 ЦА». Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що державне підприємство «СпецТехноЕкспорт» заплатило 2,225 млн дол. США належних ДП «ЗАВОД 410 ЦА» коштів. Натомість детективи НАБУ встановили, що компанія-нерезидент заявлені послуги не надавав.

Вказані факти детективи НАБУ розслідували з грудня 2017 року.

4 березня 2019 року НАБУ та САП затримали чинного та колишнього директорів ДП «СпецТехноЕкспорт» та ще трьох екс-посадовців за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США (55,5 млн грн). Упродовж 6-7 березня 2019 року Солом’янський районний суд м.Києва обрав підозрюваним запобіжні заходи: чотирьом із них тримання під вартою з альтернативою застави. Сукупний розмір застави становив 15,4 млн грн. Екс-заступнику директора «СпецТехноЕкспорту» обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту терміном на 60 діб.

6 серпня 2019 року підозрюваним та стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення.

Фото facebook.com Spetstechnoexport



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.