Токсичні відходи заповнили став поблизу Ічні

ichnya

 
Будівництво Ічнянського молочно-консервного комбінату (ММК) розпочалось ще у 2006 році у м. Ічня. Комбінат поступово нарощував свої потужності, встановлював нове обладнання, але разом з тим, розширюючись, впритул наблизився до осель громадян. Сьогодні відстань від виробничих цехів до будинків складає близько 15 м.


Кілька років тому підприємство почало використовувати міські мережі водопостачання, а потім і водовідведення для виробничих потреб. Тобто неочищені стоки почали потрапляти до міських очисних споруд, які розраховані на переробку органічних відходів невеликого міста. Очисні споруди не встигають та не можуть очистити таку кількість відходів, внаслідок чого токсичні речовини потрапляють у ставок, що біля с. Хаєнки, знищуючи цілу екосостему.

Ставок входить до складу Національного природного парку, не говорячи вже про те, що ця водойма була до моменту знищення чи не єдиним та улюбленим місцем відпочинку ічнянців та гостей містечка...

Сьогодні відходи переповнюють став і стали причиною загибелі в ньому рослин та тварин.

Місцеві жителі помітили, що кілька разів на день Камаз, що належить МКК, регулярно вивозить відходи з підприємства і зливає їх в різних місцях просто на землю.

Замість будівницітва власних очисних споруд, керівники підприємства тільки годують жителів обіцянками.

Жителі Ічні організувалися у актив та стали до боротьби за відновлення екологічного стану міста. Сьогодні екологічні організації Києва та Харкова звернулись до МВС України, Генеральної прокуратури та Держекоінспекції України з проханням зупинити діяльність підприємства до повного припинення забруднення та будівництва власних очисних споруд, повідомляє прес-служба НЕЦУ.

Активісти Ічні затримали машину, яка зливала шкідливі відходи просто на землю:



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.