У Сумській міліції катують затриманих

katuyt1

 
Сьогодні представники правозахисної організації «Ліга Захисту» пікетували Зарічний відділок міліції в Сумах. Причиною пікету став напад та пограбування працівниками міліції подружжя Романа та Олени Розмаїтих.

«На нас прямо на вулиці накинулося троє осіб в цивільному, відібрали мобільні телефони і доставили до Зарічного відділку міліції. Лише там ми дізналися, що таким чином нас затримали працівники міліції. Зателефонувати рідним чи близьким намм не дозволили», - коментує подію постраждала Олена Розмаїта.

За словами Олени, спочатку з них вимагали зізнання у вживанні наркотичних засобів, потім в алкоголізмі, а потім почали вимагати зізнання у вчиненні злочину - крадіжки золота. Вимагання зізнання у вище переліченому супроводжувалось нанесенням ударів по голові, вухах, колінах, кістках рук, шиї, нецензурною лайкою та погрозами. Дізнавшись, що Роман і Олена є членами Євангельских Християн Баптистів, міліціонери почали глумитися над їхніми релігійними переконаннями, називаючи сектантами, стверджуючи, що «секта» змушує їх красти і крадене золото пішло на «секту».

Про факт перебування їх у відділку не було занесено до журналу, їх тримали з 13-ї години до пізньої ночі. А потім повідомили, що скаржитися сенсу немає, скарг читати ніхто не буде - через малу зарплату міліціонери своєю роботою не дорожать.

katuyt2Пастор Церкви Євангельських-Християн Баптистів Володимир Лазаренко виступив з осудом дій правоохоронців та передав звернення на ім'я начальника Зарічного ВМ Управління МВС України.

До акції долучилась і дружина Олексія Ходакова, який загинув 17 січня 2012 року в Первомайському відділі міліції.

«Останнім часом у Сумах почастішали випадки свавілля міліції, що вимагає посиленої уваги суспільства та належної реакції керівництва МВС. Ми закликаємо всіх громадян як в Сумах, так і по всій Україні, організовано протидіяти беззаконню у погонах», - вважає представник правозахисної організації «Ліга захисту» Максим Паляниця.

katuyt3

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.