Бандерівці закликають не допустити прийняття закону про другу державну мову

upa snake

 
Організація Українських Націоналістів (бандерівців) закликає громадян України чинити опір законопроекту «Про засади державної мовної політики» авторства Ківалова-Колесниченка, яким значно розширюються права російської мови. Про це йдеться в заяві Проводу ОУН(б).

 


Націоналісти наголосили, що схвалення цього нормативно-правового акту призведе до того, що українська мова де-факто перестане бути єдиною державною, натомість цих функцій набере мова російська, вага якої в ряді областей України буде за статусом вищою від державної, що саме по собі є неприпустимим для цивілізованої країни.

«Цей проект закону несе загрозу для національної безпеки, адже перетворення російської мови в домінуючу на території України тільки сприятиме втягненню нашої держави в сумнівні геополітичні проекти, створені Кремлем для перетворення України в колонію Росії, а український народ – в рабів путінської кліки», - йдеться у заяві Проводу ОУН(б).

Намагання будь що проштовхнути законопроект націоналісти пояснюють намаганнями з боку Януковича та його команди підкупити свій базовий електорат на Сході України перед виборами, оскільки ані в економіці, ані в соціальній сфері ця влада нічого не спроможна запропонувати людям.

Також Організація Українських Націоналістів (бандерівців) вважає, що закон «Про засади державної мовної політики» повинен захищати українську мову, популяризувати її в середовищі, де нею менше користуються, створювати преференції та пільги для україномовної преси, книги, кінопродукції.

ОУН(б) закликає всі державницькі сили (партії, громадські організації, просто небайдужих громадян) стати на захист української мови як єдиної державної і не допустити схвалення цього закону.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.