У Вінниці розпочалася загальнонаціональна акція протесту «Вставай, Україно!»

mit vinnitsya

 
У Вінниці о 16.30 розпочався марш в рамках загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!». На центральній вулиці міста уже зібралися не менше десяти тисяч учасників, люди продовжують долучатися до маршу, повідомляє прес-служба «Батьківщини».


Марш очолюють лідери опозиції – голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Перед початком маршу Арсеній Яценюк наголосив журналістам, що опозиція приїхала до людей, «щоб вони повірили в те, що зміни можуть настати»: «Погляньте, скільки прийшло людей. Ці люди прийшли не перед виборами. Вони прийшли вже після виборів, коли мало хто з політиків приїжджає і каже: «Не бійтесь. Вставайте, захищайте свої права».

«Ми як інструмент захисту цих прав будемо робити все, щоб кожен українець мав роботу й заробітну плату, щоб не боявся суду і міліції, а навпаки - щоб суд і міліція працювали на нього. Щоб кожен, хто зараз на цьому майдані, знав, що в України буде європейське майбутнє, і голоси, віддані за опозицію, віддані не просто так», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що по дорозі до Вінниці міліція на кожному посту зупиняє автобуси, «тому що дана вказівка не допустити до мітингу українців, які пересуваються автобусним транспортом». За його словами, правоохоронці просто блокують рух пасажирського транспорту і не дають людям можливості доїхати до місця проведення акції. «І зрозуміло чому. Наша ключова вимога – це відставка президента Януковича. І люди, які приходять сюди, не бояться сказати «ні» цьому президенту і «так» - новій європейській Україні. Із цим ми приїхали до Вінниці, і з цим будемо їхати по всій країні».

«Ні в кого немає страху перед цим президентом. У всіх є прагнення змінити в цій країні наше життя на краще. І тому ми тут. Ми з тисячами українців, і ми покажемо, хто в країні має владу, - в країні має владу тільки народ України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

По завершенні маршу відбудеться мітинг біля Вінницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 12 березня опозиція оголосила про початок загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!». Протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києв.

Влада намагалася завадити проведенню акції «Вставай, Україно!»

У Вінниці з’явилися фальшиві листівки та повідомлення у ЗМІ про начебто перенесення дати маршу в рамках акції «Вставай, Україно!».

Сьогодні вранці у Вінниці почали поширюватися листівки, радіо- та Інтернет-повідомлення про начебто перенесення часу проведення маршу та мітингу в рамках акції «Вставай, Україно!» на 19 березня.

У «Батьківщині» переконані, що такі намагання влади зірвати акцію - це ще одне свідчення того, що влада боїться опозиції та народу.

«Люди, які не бояться чинної влади, які здатні вийти й боротися за свої права – це найбільший страх режиму», - наголошують в Об’єднаній опозиції.

Янукович і Партія регіонів – це зло, яке має бути знесено

Акція опозиції - це перший крок до того, щоб Україна встала, сказала «ні» цьому режиму і «так» - європейській демократичній державі, де шанують кожного громадянина і де людина не боїться завтрашнього дня, - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу.

Він наголосив, що опозиція приїхала до вінничан, щоб отримати їхню підтримку, «аби вони почули, що є сила в країні, яка здатна змінити їхнє життя». «В нашій країні тільки народ України буде визначати, хто керує у нас в державі і як він керує. І ті, які керують в нашій державі погано, тим же народом України будуть вигнані. Тому що саме ви – носій української влади, носій суверенітету. А якщо ми разом – ми велика сила».

Арсеній Яценюк подякував усім, хто долучився до акції, та наголосив, що найбільше, що знищує людину, державу й націю – це страх. «Янукович дуже хоче, щоб ви його боялися. Тим, що сьогодні ви прийшли на цей майдан, ви показали тут, що ви нікого не боїтеся».

Він підкреслив, що тільки в минулому місяці 58 тисяч українців втратили роботу, а загалом в країні два мільйони безробітних: «Хіба це справедливо по відношенню до мільйонів українців, які не мають роботи? Хіба це справедливо, коли ті, хто сьогодні знаходяться у владних кабінетах, - офіційно мільйонери, а Україна – мільярдер, тільки в боргах?».

«Цей режим працює не на нашу країну. Вони працюють на свою кишеню», - додав він.

Арсеній Яценюк також нагадав про так званий медичний експеримент у Вінниці, де запровадили пілотний проект владної медичної реформи. «Той експеримент, який вони провели у Вінниці і ще трьох областях, знищив взагалі систему медицини. Якщо раніше хоч можна було за хабара до лікаря дійти, то тепер вже ні лікарів нема, ні лікарень. Вони таким чином вирішили знущатись над людьми».

Голова фракції «Батьківщина» зазначив, що раніше називав Партію регіонів і президента Януковича політичними опонентами: «Я приберу цю фразу зі свого лексикону. Це не опоненти - це зло. Зло, яке повинно бути знесено і покарано. Як президент, так і Партія регіонів повинні бути знесені з лиця України», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що після того, як опозиція завдяки голосам українців прийшла до парламенту, Верховна Рада стала іншою: «Опозиція сказала – ми будемо відпрацьовувати голоси українців, тому що маємо такий обов'язок перед вами. І тому ми сьогодні контролюємо Верховну Раду. Ми пообіцяли особисте голосування - ми добилися особистого голосування. Ми пообіцяли, що внесемо до парламенту закон про імпічмент президента, - ми його внесли».

Арсеній Яценюк нагадав, що опозиція внесла також закон про скасування надмірних пільг і привілеїв не тільки для народних депутатів, але й для президента і членів уряду, закон про скорочення витрат державного бюджету на утримання президента, уряду, Верховної Ради і всієї державної машини, про скасування пенсійної реформи. «Ми будемо вимагати скасування медичних експериментів над людьми і скасування, в тому числі, медичного експерименту у Вінниці. Ми будемо цього добиватися», - додав він.

Проте, на його думку, тільки парламентської роботи мало. «Хіба в Україні немає Конституції, де написано, що кожному треба давати робоче місце? Хіба не записано в Конституції, що кожен має право на житло? Хіба українські закони дозволяють президенту, прем'єру і голові Верховної Ради бути корупціонерами? Справа не тільки в законах. А справа в тому, хто гарантує ці закони. Відповідно до Конституції, це одна посадова особа – президент Янукович. Але він не є гарантом Конституції. Тому наша політична вимога – це відставка чинного президента і дострокові президентські вибори», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ні він (президент Янукович. – Ред.), ні Партія регіонів самі не підуть. Та якщо сьогодні не почати боротися за свої права, то через рік чи два виборів вже може не бути. І ми будемо боротися за те, щоб ваші права, і одне з основних прав – право вибирати собі владу, – виконувалися», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх на майдані: «Ваші серця, ваша воля допоможуть нам звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, звільнити Україну від цього режиму і дати можливість кожному українцю дихати на повні груди у своїй країні і казати: «Я гордий своєю державою, я гордий тим, що я громадянин України, що мої діти живуть в цій країні. І ми цього колись доб'ємося».

Він також закликав вінничан долучитися до всеукраїнського маршу в рамках акції «Вставай, Україно!», який відбудеться в Києві 18 травня.

На марші та мітингу в рамках акції «Вставай, Україно!» зібралися понад 10 тисяч вінничан. Людьми була заповнена вся площа біля облдержадміністрації та прилеглі вулиці. Під час маршу центральною вулицею міста на чолі з головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком та головою фракції ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком учасники акції розгорнули державний прапор України розміром 7 на 15 метрів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.