Рік після протесту: Садовий досі не розв’язав проблем торговців із площі Липневої у Львові

pl lipneva

 
Попри численні заяви міських очільників щодо забезпечення продавців із площі Липневої торговими площами, селян і сьогодні змушують платити 400-500 грн. щомісячної оренди за обіцяні безкоштовні робочі місця.


Сьогодні, 18 квітня 2013 року, минає рік, відколи селяни, що торгували на площі Липневій, опинилися сам на сам у боротьбі за виживання. Велика кількість цих людей залишилась без робочих місць, а ті, хто ще продає, змушені платити до 500 грн. оренди щомісяця на ринку Привокзальний, де частині продавців було надано торгові площі.

Мер Львова Андрій Садовий «викорінив» стихійну торгівлю з тим, щоб створити на площі Липневій зону паркування для автомобілів мешканців прилеглих територій та відвідувачів міського ринку. Таким чином, міська влада хотіла розвантажити прилеглі вулиці від стихійного автопаркування. Однак, ані паркінгу, ані нового, спеціально відведеного місця для здійснення торгівлі продавцями з Липневої, сьогодні не існує.

Голова ГО «Львівський народний ринок» Зиновій Саляк, зокрема, зазначив, що багато продавців втратили свої робочі місця і зараз залишаються без заробітку, бо не змогли платити таку велику суму оренди адміністрації ринку «Привокзальний». Крім того, нового місця, де б селяни змогли торгувати, їм ніхто не запропонував. Натомість міська влада проблему людей з цього базарчику просто зневілювала і забула про рішення № 261 від 20.04.2012 про організацію торгових рядів для продажу сільгосппродукції на вул. Городоцький.

За словами З.Саляка, селяни не хочуть здаватися і обіцяють повторні протести під міською радою за річне бездіяння у їхньому забезпеченні робочими місцями, повідомляє прес-служба ВК «НАСТУП».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.