Ошукані кіровоградці у відчаї перекрили дорогу на Київ

gurt1

 
Жителям гуртожитку на проспекті Університетському, 21 сьогодні не до свята – будь-якої миті нові «власники» будинку можуть виселити їх з житла. Серед зими на вулиці можуть опинитися цілі сім’ї з малолітніми дітьми, які прожили за вказаною адресою більше 20 років. Весь цей час люди були тут прописані, проте з подачі нових «власників», не можуть ані підтвердити прописку, ані отримати документів, де вимагають довідку з місця проживання. Більше того – нові «господарі» без узгодження з мешканцями продають їхнє житло: прийшовши додому, люди раптом виявляють, що замки на дверях змінено, а саме житло їм більше не належить.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі профспілки «Трудова солідарність».

Сьогодні обурені мешканці перекрили трасу на Київ, намагаючись привернути увагу влади та громадськості. На захист мешканців стала незалежна профспілка «Трудова солідарність». Люди тримають в руках плакати «Нас викидають на вулицю з нашого житла!», «Ні свавіллю корупціонерів!», «Хватит беспредела судей и прокуроров!». Влада залишається глухою до прохань кіровоградців, вчора губернатор Кіровоградської області Сергій Кузьменко відмовився зустрітися з мешканцями, незважаючи на критичність ситуації.

Судова тяганина між жителями гуртожитку та «новими» власниками триває роки, але рішення приймаються не на користь мешканців. Причина такої упередженості чиновників щодо жителів гуртожитку, вочевидь, криється в тому, що новий «власник» будівлі – колишній головний суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Колись гуртожиток належав підприємству, працівники якого і отримували тут кімнати. По справедливості, після розвалу СРСР, саме вони би й мали стати повноправними власниками свого житла, як це відбувалося по всій Україні. Однак після банкрутства підприємства воно разом із гуртожитком кілька разів міняло власника. Процес зміни власника відбувався закрито: люди досі не можуть отримати доступу до документів за своїми запитами.

«Ми вимагаємо негайної реакції влади на протиправні дії щодо мешканців гуртожитку. Недопустимо викидати на вулицю сім’ї з малолітніми дітьми, які прожили тут все життя, через бажання нових «власників» до швидкої наживи. Наша профспілка захищатиме права жителів гуртожитку, допоки їхні вимоги не будуть виконані, а ситуацію – врегульовано», - заявив голова «Трудової солідарності» Віталій Махинько.


gurt2



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.