​Суд відмовив захисту януковича у поверненні ГПУ клопотання про заочне слідство

Печерський районний суд Києва відмовив захисту екс-президента України віктора януковича у поверненні військовій прокуратурі клопотання про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента у державній зраді. Таке рішення ухвалила суддя Кристина Тарасюк, передає УНН.


Під час засідання адвокат Віталій Сердюк заявив, що клопотання військової прокуратури про заочне досудове розслідування щодо в.януковича не відповідає вимогам закону, а також є необґрунтованим і невмотивованим.

На думку захисту, повідомлення про підозру не було оголошено в.януковичу, оскільки Генпрокурор не мав права оголошувати повідомлення про підозру екс-президенту у держзраді на засіданні Святошинського райсуду столиці, бо у тому кримінальному провадженні, яке стосується екс-беркутівців, проходить сам як свідок.

Також захисник зазначив, що, як свідчить заява самого в.януковича, він не отримував повідомлення про підозру.

В.Сердюк зазначив, що надав слідству матеріали про те, що його підзахисний не ухиляється від слідства.

Представники державного обвинувачення заперечували проти задоволення клопотання захисту.

Слідча суддя Кристина Тарасюк, заслухавши думки учасників процесу, вирішила відмовити захисту у задоволенні клопотання про повернення військовій прокуратурі клопотання про заочне слідство щодо в.януковича.

Фото з трансляції під час відеодопиту



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.