​Звільнено 33-х суддів з посад за вчинення істотного дисциплінарного проступку

Вища рада правосуддя під час засідання 23 березня 2017 року розглянула питання про звільнення суддів з посади на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, тобто за вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді, повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.


Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Кириленко Тетяну Валентинівну з посади судді Святошинського районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. Як зазначено у рішенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Кириленко Т.В. 19 лютого 2014 року під час обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно учасника масових акцій протесту не забезпечила дотримання приписів Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Судове засідання відбувалося у позаробочий час, а єдиною підставою для застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою суддя зазначила тяжкість злочину, інкримінованого підозрюваному.

Також Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Жуган Любов Володимирівну з посади судді Малиновського районного суду міста Одеси за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. Як повідомила доповідач – член Вищої ради правосуддя Алла Олійник, підставою для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Жуган Л.Ю. стала скарга, в якій було зазначено, що суддя грубо порушила вимоги процесуального закону під час прийняття ухвали про забезпечення позову. Забезпечуючи позов у спосіб, не передбачений нормами Кримінального процесуального кодексу України, суддя до початку розгляду справи фактично вирішила її по суті. На підставі зазначеної ухвали відбулося рейдерське захоплення господарського товариства на суму понад 7 млн грн.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити за вчинення істотного дисциплінарного проступку суддів Луганської області, які протягом тривалого часу відсутні на роботі без поважних причин, сприяють діяльності терористичної організації ЛНР, зокрема, будучи суддями України, здійснюють правосуддя від імені самопроголошеної республіки:

Кошелєва Бориса Федоровича, Кравченко Ніну Володимирівну, Туренка Сергія Івановича, Бас Ольгу Євгенівну, Батяшову Любов Олексіївну, Галан Ніну Миколаївну, Загородню Тетяну Василівну, Кравченко Тетяну Дмитрівну, Медведєва Андрія Михайловича, Пащенко Ларису Вікторівну, Реуса Євгена Валерійовича, Рубльову Ольгу Григорівну, Ступіну Яну Юріївну, Запорожченко Олену Олександрівну, Зінченко Тетяну Олексіївну – з посад суддів апеляційного суду Луганської області;

Жогіну Любов Олександрівну, Карасьову Надію Петрівну – з посад суддів Алчевського міського суду Луганської області;

Крупинську Оксану Юріївну – з посади судді Брянківського міського суду Луганської області;

Кузьменка Артема Миколайовича – з посади судді Жовтневого районного суду міста Луганська;

Шаргаровську Валентину Іванівну – з посади судді Стахановського міського суду Луганської області;

Качуріну Людмилу Сагідбатдалівну, Лагутіна Антона Анатолійовича, Кравцову Наталію Валеріївну, Тріфанову Світлану Сабіржанівну, Островську Олену Петрівну, Каюду Андрія Миколайовича, Солоніченко Оксану Вікторівну, Ушакова Тараса Сергійовича, Цицюру Ольгу Олександрівну, Ципко Олену Валентинівну – з посад суддів Луганського окружного адміністративного суду.

Також Рада ухвалила звільнити Алексєєву Тетяну Володимирівну з посади судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. Алексєєва Т.В., не будучи в установленому законом порядку звільненою з посади судді України, зверталась до вищої кваліфікаційної колегії суддів російської федерації із заявою про рекомендування її кандидатом на посаду судді Верховного суду Республіки Крим та судді арбітражного суду Республіки Крим.

Фото прес-служби ВРП



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.