​Підозрюваного в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка затримано за новою підозрою

У вівторок, 30 травня 2017 року, суддями апеляційного суду Черкаської області змінено запобіжний захід підозрюваному в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка із взяття під варту на домашній арешт у нічний час, повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.


Нагадаємо, що 16.05.2017 співробітниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Департаменту карного розшуку Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області під час проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів у м. Київ затримано 47-річного місцевого жителя, який підозрюється в організації резонансного викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка, а саме за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 п.п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 27 ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Тривалий час зловмисник переховувався від слідства та перебував у розшуку.

17 травня 2017 року слідчим суддею Придніпровського районного суду м. Черкаси вказаному вище підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави.

Однак 30.05.2017 ухвалу суду скасовано за апеляцією сторони захисту.

Відразу після оголошення судового рішення зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України в залі апеляційного суду за новою підозрою в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

На цей час слідство триває, вживаються заходи щодо завершення досудового розслідування та звернення обвинувального акту до суду для об’єднання з судовою справою по обвинуваченню виконавців вчинення вказаних вище кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 255 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Фото прес-служби прокуратури Черкаської області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.