​Так званого «Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до 12 років позбавлення волі

У вівторок, 6 червня 2017 року, колегія суддів Дзержинського міського суду Донецької області ухвалила обвинувальний вирок щодо колишнього заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Донецькій області Олексію Дікому.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, під час судових слухань встановлено, що у травні-червні 2014 року О. Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичної організації «ДНР» брав участь у захопленні адміністративної будівлі Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Донецькій області, що у місті Донецьку.

Залишившись на тимчасово підконтрольній бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації «ДНР». Так, у 2014 році колишнього правоохоронця було призначено на посаду першого заступника Міністра внутрішніх справ «ДНР». А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання «Герой ДНР», О. Дікій зайняв посаду так званого «Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього українського правоохоронця проводили слідчі прокуратури Донецької області. Через те, що засуджений перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно.

Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення – прокуратури Донецької області, визнав громадянина О. Дікого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України та заочно засудив до 12 років позбавлення волі.

О. Дікій. Фото зі сторінки Фейсбук



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.