Біглий екс-президент янукович відмовився від своїх захисників, щоб затягнути судовий процес

У відповідності до заяви обвинуваченого в. януковича, він відмовився від своїх захисників, у зв’язку з чим сторона обвинувачення подала клопотання про залучення до процесу для захисту прав обвинуваченого безоплатного захисника. Про це повідомив прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко під час брифінгу для представників ЗМІ після засідання суду у вказаному провадженні сьогодні 6 липня 2017 року.


«Я вважаю, що держава йому надасть цю можливість і його буде захищати професійний захисник. У зв’язку з цим розгляд справи було перенесено на 12 липня, і процес розпочнеться вже з новим безоплатним захисником, оскільки вважаю, що цього часу буде достатньо для його залучення», - висловив свою позицію представник держобвинувачення.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи означає зміна захисників у процесі те, що він почнеться спочатку, Руслан Кравченко наголосив, що це лише означає, що новому захиснику буде надано право для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. «І сторона обвинувачення, і суд, вважаю, буде згоден з цією позицією, щоб новий захисник мав можливість і час для ознайомлення з матеріалами», - зазначив він, додавши, що тільки суд має вирішувати, скільки часу це може зайняти.

У той же час, за словами прокурора, сторона обвинувачення вважає, що дана позиція в. януковича направлена виключно на затягування самого процесу, оскільки дана особа ухилялася від органу досудового розслідування, ухиляється зараз від суду з метою уникнення кримінальної відповідальності за злочини проти народу України і проти своєї держави, вину у вчиненні яких встановить або не встановить суд.

Щодо заяви обвинуваченого, в якій стверджується начебто про ненадання йому можливості брати участь у засіданні, прокурор Генпрокуратури зазначив, що судом надавалися три можливості для участі через відео-зв'язок, але сторона захисту і сам в. янукович відмовилися від них. Таким чином, він назвав такою, що не відповідає дійсності, вказану інформацію сторони захисту.

Також судом була оголошена ухвала стосовно надання безоплатної правової допомоги у справі в. януковича, яка оскарженню не підлягає. Таким чином, у засіданні по справі оголошується перерва до 10:00 год 12 липня для виконання ухвали суду про залучення захисника за призначенням.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд м. Києва ухвалив здійснити спеціальне судове провадження стосовно екс-президента в. януковича, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України, задовольнивши клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України. Вказана ухвала суду оскарженню не підлягає.

14 березня 2017 року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-президента України в. януковича, який підозрюється у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.

Біглий янукович в суді. Фото Радіо Свобода



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.