​На Одещині активісти захопили суд і заблокували шинами кабінет судді

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення Голови Ширяївського районного суду Одеської області Палія С.А. про захоплення будівлі суду. Дані внесені до Реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, розпочато перевірку. Про це повідомляє на ФБ прес-центр Судової влади.


Як зазначається в повідомленні, станом на 15 год.48 хв. 21 липня 2017 року до суду повідомлення про мирну акцію не надходило. Громадські активісти ГО «Україна - це ми» під керівництвом Голодок В.В. заблокували роботу суду. Справи судом не розглядались. Станом на 14 год. 45 хв. в суд занесли гумові покришки до дверей судді та до вхідних дверей.

Прес-центр судової влади України звертає увагу представників громадськості, активістів, волонтерів, які беруть участь у судових засіданнях з розгляду суспільно значимих справ як у кримінальних, так і цивільних провадженнях, на неприпустимість порушення правил поведінки у суді.

У кожному випадку брутальне порушення правил поведінки під час судового засідання, погрози на адресу суддів, обвинувачення їх у затягуванні розгляду справи і таке інше, не сприяють встановленню справедливості та ускладнюють здійснення правосуддя загалом, бо, ратуючи за справедливе покарання для підсудних, громадські активісти та вільні слухачі самі часто вдаються до протиправних дій, влаштовуючи пікетування судів та грубо порушуючи правила поведінки у судовому засіданні.

У ці хвилини відбувається фактичне захоплення адміністративної будівлі суду «активістами» та утримання в заручниках суддів Ширяївського районного суду Одеської області. Дії осіб підпадають під ознаки ряду злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Група людей вибила вікна та двері будівлі суду, заблокували входи шинами та погрожують їх підпалити.
З огляду на вищевикладене, Прес-центр Судової влади звертається до громадських активістів, які активно відслідковують розгляд будь-яких проваджень, що, на їхню думку, представляють суспільний інтерес, не вдаватися до зневажливих проявів неповаги до суду та не порушувати правил поведінки у суді й судових засіданнях з тим, аби до них не застосовувалися, передбаченні чинним законодавством, засоби впливу.


Фото sud.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.