​Дружину організатора «фінансової піраміди» засуджено до 7,5 років

Апеляційний суд м. Києва залишив без змін вирок Святошинського районного суду м. Києва, яким засуджено О. Дубровську - дружину організатора «фінансової піраміди «Глобальна система тренінгів» й активну учасницю злочинної організації за ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190; ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205; ч. 1 ст. 255 КК України та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та штрафу. Водночас судом задоволено цивільні позови потерпілих за збитками на суму понад 54 млн грн, повідомляє прес-служба ГПУ.


«Державним обвинуваченням доведено, що О. Дубровська, діючи у складі злочинної організації, у період з вересня 2006 року по 22 листопада 2008 року, знаходячись на території України, діючи умисно, заволоділа шляхом обману та зловживання довірою чужим майном, а саме коштами 201 особи на суму 54,3 млн грн», - повідомив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Зокрема, О. Дубровська та інші учасники злочинної організації під час проведення так званих «тренінгів» на території України повідомляли завідомо неправдиву інформацію, що вони навчать їх фінансовій грамотності, правилам ведення бізнесу та про наявність у іноземного громадянина (організатора злочину) різних бізнесових проектів, які начебто за дуже короткий строк приносять від 20 до 400 річних відсотків прибутку.

Будучи введеними в оману та впевненими у добросовісності дій О. Дубровської та інших членів групи, потерпілі передали їм свої кошти на вище вказану суму.

Незважаючи на те, що вона перебувала у розшуку 5 років, ухиляючись від слідства та суду, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, місце її знаходження було встановлено та притягнуто до кримінальної відповідальності.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.