​Суд переніс розгляд справи арешту грошей батьків власника YouСontrol

Сьогодні, 9 січня відбулось чергове судове засідання у справі щодо розгляду клопотання слідчого про арешт коштів, які начебто належать директору YouControl Сергію Мільману, а фактично є власністю його батьків. Судове засідання почалось в закритому режимі, але згодом суддя оголосила про його перенесення, повідомляє прес-служба YouControl.


Сторона обвинувачення, яку представляв слідчий ГСУ СБ України Денис Мазурков, вкотре намагається ввести суд в оману відносно того, що особисті накопичення батьків насправді їм не належать, а отримані від «злочинної» діяльності YouControl і саме тому на них може бути накладено арешт. Попри це, адвокати компанії при розгляді інших судових справ неодноразово довели, що ці кошти жодного стосунку не мають до компанії YouControl та Сергія Мільмана. Таким чином, слідчий здійснює тиск на С. Мільмана, маніпулюючи даними та не виконуючи рішення суду.

Через невиконання правоохоронцями попередніх ухвал суду на засідання прибули громадські активісти та народний депутат Наталія Новак, щоб прослідкувати за перебігом справи. Суддя Олена Мєлєшак підтримала клопотання слідчого щодо проведення засідання закритим, а згодом перенесла розгляд справи на 17 січня 2018 року.

«Суддя оголосила засідання закритим, однак не повідомила про це активістів і вільних слухачів, які сьогодні прийшли на засідання, щоб підтримати родину Сергія Мільмана та прослідкувати за процесом», ‒ каже Наталія Новак, народний депутат, голова підкомітету з питань правової політики та правосуддя.

Це вже не перший суд, що розглядає питання щодо повернення грошей батька Сергія. Денис Мазурков постійно намагається заново арештувати кошти батька С. Мільмана, які не мають жодного стосунку до кримінального провадження (до якого СБУ протизаконно залучено компанію YouControl та її працівників), чим грубо порушує закон.

Перебіг ухвал суду, що зобов’язують повернути кошти:

Інфографіка YouControl

На сьогодні вже є 7 судових рішень, що набрали законної сили, на підставі яких кошти мають бути повернуті стороною обвинувачення їх законним власникам: шість з них стосується батьків директора YouControl, одне ‒ самого Сергія Мільмана, за місцем проживання якого також було проведено обшук. Так, 01.11.2017 року слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва В.В. Бугілем було скасовано раніше накладений арешт та зобов’язано слідчого негайно повернути майно С. Мільмана.

Як повідомив на своїй сторінці Facebook один з керівників «Автомайдану» Олексій Гриценко, суддя Мєлєшак (до речі, суддя, яка приймала рішення по активістах Майдану) по справі арешту грошей батьків власника Youcontrol прийняла рішення про проведення закритого засідання. Про це не повідомили в рамках засідання, а просто не пустили всіх, хто прийшов підтримати. Сергій Мільман сказав, що в нього навіть не було можливості надати аргументи, чому суд має бути відкритим.

На питання Наталія Новак судді, на підставі чого закрите засідання і чому не було доведено людям рішення про закритість засідання, суддя заявила, що «вы вообще страну развалили» і вона має право робити, як вважає за потрібне, і це взагалі на неї тиск.

Фото зі сторінки ФБ Олексія Гриценко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.