​Київський апеляційний адмінсуд підтримав Скочок у бік неправосуддя проти Саакашвілі

ДМС оскаржує в Київському апеляційному адмінсуді свою перемогу, аби виграти час та пришвидшити видворення Саакашвілі. Цьому сприяє і колегія суддів, що ведуть судове засідання, тому Михайло Саакашвілі заявляє про їх відвід. Про це повідомили захисники лідера РНС Руслан Чорнолуцький та Павло Богомазов на сьогоднішньому судовому засіданні, інформує прес-служба Руху Нових Сил.


Чорнолуцький зазначив, що суддя Скочок в суді першої інстанції винесла неправомірне рішення 3 січня і позбавила Саакашвілі можливості отримати додатковий захист від екстрадиції чи видворення. Згідно з новим Кодексом адміністративного судочинства, у позивача, тобто Саакашвілі, було право на оскарження цього рішення впродовж 30 днів, але він не скористався цим правом, бо ДМС, зловживаючи процесуальними правами, подала формальну апеляцію на рішення, прийняте на її користь.

«Формальну тому, що вона оскаржує те, що суд першої інстанції забув додати речення, що «відповідач, тобто ДМС, здійснила всі необхідні дії і розглянула всі документи додані до заяви». Ми вважаємо, що така апеляція була зловживанням. Вони не вказали, які права та обов’язки порушив суд першої інстанції. Це процесуальне шулерство, бо було скасоване право Саакашвілі оскаржити рішення, ці 30 днів дають можливість йому знаходитись в Україні, брати участь в інших судових процесах, зокрема щодо позбавлення його громадянства, яке відбудеться 29 січня, довести невинуватість у кримінальній справі. Зловживання з боку ДМС не дало можливість це зробити», - розповів Чорнолуцький.

Руслан Чорнолуцький повідомив, що сторона захисту також подала апеляцію на рішення суду першої інстанції, а Саакашвілі направляє заяву про відвід суддів, оскільки вважає, що з боку суду є сприяння ДМС.

«Це сприяння є у прискоренні прийняття скарги від ДМС, прийняття ухвали про провадження, а також визначення дати розгляду. Практика цього суду за останні декілька місяців говорить про те, що судді, які входять в цю колегію, – Короткий, Ганечко та Литвина, приймаючи в інших провадженнях ухвали, призначали засідання не менше ніж за місяць після отримання скарги. Тут вони призначили засідання у дуже пришвидшені терміни, коли ми навіть не отримали повний текст рішення судді Скочок. Більше того, в ухвалі судді вказали терміново надати відзив на апеляцію, але 16 січня ми тільки отримали офіційно ухвалу. Порушуються принципи рівності, ми вимагаємо, щоб суд розглянув заяву про відвід, зупинив провадження до обрання нового складу суддів», - наголосив Чорнолуцький.

«Ми наголошуємо на тому, що це є зловживанням процесуальними правами. 17 січня ми подали заяву про повернення апеляційної скарги ДМС, але її не задовільнили. І ми зараз всі знаходимось тут і марнуємо час, застосовано велику кількість правоохоронців, ЗМІ. Є поняття у юридичній практиці «ревізія подій», в 2015 році ГПУ, Рада Європи, Держдеп США сказали, що є переслідування Саакашвілі в Грузії, але зараз дуже швидко хочуть розглянути справу і видворити його», - додав адвокат Павло Богомазов.

Нагадаємо, сьогодні в Київському апеляційному адміністративному суді розпочали розгляд апеляції ДМС щодо надання Михайлу Саакашвілі додаткового захисту. На підтримку Саакашвілі в суд прийшла велика кількість людей, які заспівали гімн, скандують «Ганьба!», «Україна!». Присутні лідери РНС народний депутат Юрій Дерев’янко, Давід Сакварелідзе, народні депутати Семен Семенченко, Віталій Купрій та інші. Наразі судді оголосили перерву до 14 год.

Фото зі сторінки ФБ Михайла Саакашвілі



Коментарі

  +0 #1 Доктор зрады 22 янв. 2018 г., 15:39:38
Тортури та ботокс за держкошти. У прокуратурі Грузії розповіли про справи, які розслідують проти Саакашвілі

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.