​У Полонному з-за тріщини в стіні судилися сусіди

Полонський районний суд розглянув цивільну справу за позовом жителя одного із сіл району до свого сусіда. Чоловік просив стягнути з нього 1142 грн. завданої майнової та 10 тис. грн. моральної шкоди. Про це повідомляє «Судова влада України» з посилання на прес-службу суду.


В обґрунтування вимог позовник зазначив, що у червні 2016 року сусід зробив штучний підкоп під фундамент його гаража, по стінах якого проходить межа між їхніми земельними ділянками. У результаті – той дав тріщину. Аби оцінити завдані збитки, йому довелося запрошувати експерта та комісію з міської ради, що викликало дискомфорт. Винним у завданій йому матеріальній і моральній шкоді він вважає сусіда, тому й просив стягнути з нього гроші.

У справі суд призначив будівельно-технічну експертизу. За її висновками, біля гаража на своїй землі відповідач і справді копав траншею, яку засипав без ущільнення.

Саме на цю траншею і нарікав позивач, мовляв, через неї на гаражі з’явилася тріщина. Утім, відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

«Проте, позивач не навів доводів та не надав суду доказів про те, що виникнення тріщини у стіні сталося саме у червні 2016 року, а також що відповідач, викопуючи траншею на земельній ділянці, яка перебуває у його законному користуванні, діяв неправомірно та з метою спричинення руйнування стіни будівлі гаража», – ідеться в рішенні суду.

Не знайшли свого підтвердження і доводи позивача про те, що пошкодження будівлі стало наслідком лише цього підкопу. Адже, за результатами експертизи, тріщина виникла з-за кількох факторів, окрім траншеї, це ще відсутність замощення гаража та септик, що за метр від нього.

Відтак у задоволенні позову суд відмовив.

Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційного суду області.

Фото прес-служби суду



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.