​Активіста РНС, який 5 місяців сидів за гратами за зустріч Саакашвілі у Шегинях, відпустять під заставу

Активіста РУХУ НОВИХ СИЛ з Прикарпаття, учасника АТО Олександра Бурцева, який вже 5 місяців сидить за гратами за те, що зустрічав Михайла Саакашвілі на українсько-польському кордоні, відпустять під заставу.


Відповідне рішення про продовження терміну тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 105 720 грн сьогодні ухвалив Мостиський районний суд у Львівській області, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».

«Суд нарешті почув наші доводи, що неспівмірно тримати під вартою особу за нібито нанесення синця в область коліна прикордоннику. Звісно, розмір застави міг би бути менший, але це все одно перемога, адже за день-два, після реєстрації відповідних документів про внесення застави, Олександр зможе повернутись додому», - пояснила адвокат Валерія Коломієць.

Олександр Бурцев є інсулінозалежним, він хворіє на цукровий діабет і потребує належного харчування та лікування. У залі суду він повідомив, що зараз його денна доза інсуліну становить 72-75 одиниць, а цукор під час судового засідання був в рази підвищений.

«Якщо особа, хвора на цукровий діабет, змушена щоденно приймати дозу інсуліну у вигляді 60 одиниць, ця особа апріорі не може сидіти у в’язниці. Кожне чергове судове засідання – це удар по здоров’ю Олександра, оскільки адреналін також впливає на рівень цукру. Перебування під вартою - це знущання та тортури над людиною», - відзначила Коломієць.

«Ми доб’ємось справедливості. Правда восторжествує. Вода точить камінь, отак, потроху, ми все одно переможем», - прокоментував рішення суду Бурцев.

Адвокат Валерія Коломієць повідомила, що тепер суд перейде до розгляду справи Бурцева по суті, наступне засідання відбудеться 13 березня. Наступного дня, 14 березня, відбудеться суд по Давіду Сакварелідзе у справі перетину кордону 10 вересня 2017 року.

Нагадаємо, Олександра Бурцева затримали 11 вересня, силовики у цивільному вдерлись до його помешкання та відвезли у відділення поліції у Львові. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.