​Суд надав НАБУ доступ до телефонних контактів екс-голови харківської податкової

Представники Національного антикорупційного бюро України дістали доступ до контактів екс-голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка з 1 січня 2016 року, пише gordonua.com.


28 лютого Солом'янський районний суд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) доступ до інформації про з'єднання телефонів колишнього керівника Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка та директора ТОВ «Карпатнадраінвест» Андрія Сиротова. Рішення опубліковано в Держреєстрі судових рішень.

Представники НАБУ зможуть ознайомитися з інформацією за період із 1 січня 2016 року до 21 лютого 2018 року.

«Судовий репортер» пише, що в межах справи про «податкові майданчики» детективи працюють із дочкою Денисюка Тетяною, яка є суддею Господарського суду Харківської області. У грудні 2016 року вона своїм рішенням передала «Карпатнадраінвесту» газ, видобутий компанією «Укргазвидобування». Пізніше рішення скасували в апеляційній інстанції.

Видання зазначає, що номери телефонів Денисюка і Сиротова відрізняються тільки двома цифрами, що свідчить про придбання приблизно в один час.

Раніше суд дав доступ до даних про телефонні дзвінки з номера судді Денисюка.

Денисюка підозрюють у тому, що він з липня до грудня 2011 року, будучи головою обласної податкової адміністрації, у складі створеної та організованої екс-президентом України віктором януковичем злочинної організації брав участь у реалізації незаконної схеми мінімізації податків, що призвело до незаконного використання податкового кредиту. Збитки держави від її діяльності, за даними слідства, становлять понад 308 млн грн.

24 травня 2017 року в 15 областях України проводили одночасно 454 обшуки в межах кримінального провадження щодо колишніх посадовців податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків – «податкових майданчиків». 25 травня Денисюка було заарештовано з правом внесення застави в розмірі 100 млн 320 тис. грн.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за схемою стояв екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, який перебуває в міжнародному розшуку.

Станіслав Денисюк. Фото hromadske.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.