​Підробку підпису Саакашвілі на заяві про отримання громадянства підтвердить експертиза з міжнародними експертами

Суд вирішив призначити експертизу підпису Михайла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства, на основі якої його позбавили громадянства. Адвокати клопочуть про залучення міжнародних експертів до проведення експертизи. Про це йшлося учора на засіданні у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного суду під час розгляду позову Саакашвілі щодо незаконного позбавлення громадянства, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».


Адвокати Саакашвілі неодноразово заявляли про підробку цієї заяви, адже в оригінальній Михайло Саакашвілі вказував, що проти нього у Грузії ведеться переслідування та відкриті кримінальні справи. У підробленій же цей факт відсутній, також там не вказано, що Михайло Саакашвілі становить особливий інтерес для України, хоча такий факт був і підтверджувався поданням тодішнього міністра охорони здоров’я Квіташвілі.

«Заява, подана до суду представниками ДМС, не є оригіналом, і саме ця сфабрикована заява лягла в основу подання ДМС про втрату громадянства Михайла Саакашвілі. Михайло Саакашвілі, підписуючи так заяву в 2015 році, вказував, що проти нього ведеться переслідування», - зазначив адвокат Руслан Чорнолуцький.

Суд вирішив призначити проведення експертизи, до 18 травня сторони повинні підготувати питання до експертів та визначитись з експертною установою. Захист Саакашвілі клопоче про залучення міжнародних експертів, зокрема з Нідерландів.

«Українські експертні установи підпорядковуються або МВС, або Мін’юсту, або СБУ. Очільниками всіх цих відомств ведеться політичне переслідування Михайла Саакашвілі, тому сподіватись на їх об’єктивність ми не можемо», - пояснив адвокат Павло Богомазов.

«Участь міжнародних експертів дасть нам гарантії, що експертиза буде незалежною. Експерти з Нідерландів можуть взяти в Михайла Саакашвілі оригінал підпису та провести аналіз справжності підпису у заяві», - додав Чорнолуцький.

Також до експертизи буде залучена низка документів з Одеської ОДА, які підписував Саакашвілі впродовж перебування на посаді губернатора.

Крім того, на поточному судовому засіданні допитали голову Державної міграційної служби України Максима Соколюка, який підписав резолюцію з вказівкою підготувати подання про втрату громадянства Михайла Саакашвілі. Високопосадовець на більшість запитань адвокатів відповідав «не пам’ятаю» та посилався на те, що не володіє законом про громадянство.

Фото ekhokavkaza.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.