​Експертизу підпису Саакашвілі проводитиме кишенькова установа Банкової. Суд не хоче залучати міжнародних експертів

Суд постановив проводити експертизу підпису Саакашвілі підконтрольній кишеньковій установі високопосадовців - Київському науково-дослідному інституту судових експертиз, за керівництвом якого тягнеться низка скандалів. Судді ухвалили, що міжнародні експерти, про яких клопотали адвокати, можуть бути долучені установою лише в разі потреби і за погодження з суддями.


Відповідне рішення сьогодні ухвалив Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Михайла Саакашвілі.

Дана експертиза повинна встановити, чи оригінальний підпис на заяві Саакашвілі про вступ до громадянства, на основі якої його позбавили громадянства, чи підроблений з боку державних органів. Суд вирішив, що це питання може встановити Київський науково-дослідний інститут, залучивши міжнародних експертів в разі потреби, попередньо узгодивши це з судом. Адвокати Саакашвілі виключають такий сценарій, адже підконтрольні Банковій установи ухвалять рішення за наказом. Вони наполягають на долучені міжнародних експертів, адже лише тоді можна буде сподіватись на незалежну експертизу.

«Будемо вимагати, аби до експертизи були долучені міжнародні експерти для ухвалення справді незалежного та об’єктивного висновку. Ми впевнені, що доведемо цю підробку, а відповідно і незаконність Указу Президента про позбавлення Саакашвілі громадянства», - відзначив адвокат Руслан Чорнолуцький.

До слова, Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін намагався відкликати експертизу зі справи Насірова з висновком про те, що він своїми діями завдав держбюджету понад 2 мільярди та вважати її недійсною. Це було після того, як у травні 2016 року журналісти програми «Схеми» зафіксували Олександра Рувіна у столичному ресторані із головою Окружного адмінсуду Павлом Вовком та нардепом із БПП Олександром Грановським, який, у свою чергу, близький до бізнес-партнера президента України Ігоря Кононенка. Його дружина була бізнес-партнером нардепа від БПП Юрія Буглака. Олександр Рувін посприяв мільйонерові Володимиру Костельману у заволодінні коштами «ВАБ Банку».

Нагадаємо, лідер РНС Михайло Саакашвілі судиться з Президентом Порошенко через незаконне позбавлення громадянства. У справі вже була допитана низка свідків з ДМС і її голова Максим Соколюк. 11 травня суд задовольнив клопотання адвокатів щодо призначення експертизи підпису Михайла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства та постановив витребувати документи з оригіналами підпису Саакашвілі у ДМС, АП та Одеської ОДА. В останній надали всього один документ з витребовуваних судом 15-ти, там повідомили, що всі документи, підписані Саакашвілі під час його губернаторства, зникли.

Фото Радіо Свобода



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.